Posveta Presvetom Srcu Isusovu

Isuse Kriste, Prevetom Srcu Tvom
Veliki, dobrostivi, milosrdni Bože, na ovaj blagdan Božanskog Milosrđa sve predajemo Tebi. Neka nas pohodi moć Ljubavi koja je razbila okove smrti i otvorila vrata raja. Sav naš život, svekoliki rod i narod hrvatski svih pokoljenja, rodnu grudu koju Domovinom zovemo i sve koji u njoj žive, cijelu domovinsku i planetarnu Hrvatsku polažemo u Presvete Rane a osobito Božansko Srce Krista našeg Gospodina.
Žarkom vjerom i potpunim pouzdanjem promatrajući – zazivajući Svete Rane, posvećujemo se Presvetom Srcu Isusovu.
POSVETA PRESVETOM SRCU ISUSOVU sv. Margarete Alacoque
(sveta Margareta Marija /Margaret Marie/ Alacoque u Paray-le-Monialu. Ona je od samoga Gospodina bila odabrana da bude glasnica porukâ njegova Srca, da bude – kako je naziva Jean Ladame – “la confidante du Coeur de Jesus” – pouzdanica Srca Isusova)
Ja darujem i posvećujem Presvetom Srcu Gospodina našega Isusa Krista svoju osobu i život, svoja djela, muke i patnje, da od sada svim svojim bićem samo njega ljubim, štujem i slavim. Ovo je čvrsta moja volja da budem sav njegov i da sve činim njemu za ljubav, odričući se cijelim srcem svega, što bi njemu moglo biti mrsko.
Tebe, dakle, Presveto Srce, odabirem za jedini predmet svoje ljubavi, za zaštitnika svoga života, za osiguranje svoga spasenja, za lijek protiv svoje slabosti i nestalnosti, za naknadnika svih pogrešaka svoga života i za svoje sigurno utočište na času smrti.
O predobro Srce, ti budi moje opravdanje pred Bogom, svojim Ocem, i odvrati od mene zaslužene udarce njegove srdžbe. O Srce puno ljubavi, u tebe stavljam sve svoje ufanje, jer se bojim svega od svoje zloće i slabosti, a nadam se svemu od tvoje dobrote.
Uništi, dakle, u meni sve, što bi moglo biti neugodno i protivno. Neka se tvoja čista ljubav tako utisne u moje srce, da nikada ne zaboravim na te i da se nikada ne odijelim od tebe. Zaklinjem te tvojom neizmjernom dobrotom, daj da moje ime bude u tebi upisano, jer ja hoću, da moja sreća i slava bude u tom da živim i umrem kao tvoj rob.
Amen.
Isuse Kriste, Ti si Jedinorođeni Boga Oca, odsjev slave i slika bića njegova (Hebr.1,3)
Rekao si učenicima: «Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji» ( M. 28, 18).
Evo nas k Tebi, Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima u kom bi se imali spasiti (Dj. ap.4,12.)
U tvrdom pouzdanju postali smo Tvoj«narod koji je otkupio»( 1Petr.2,9) – ne samo katolici i svi koji su valjano primili krštenje već svaki čovjek i svi ljudi.
Stoga Ti sve podlažemo, predajemo Ti vlast i upravu nad svima nama, nad rodom i narodom hrvatskim, nad zemljom Hrvatskom i svim njezinim ljudima ma gdje bili. Tvoja vlast se vrši preko istine, preko pravde, a najviše preko ljubavi. Evo nas k Tebi, Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima u kom bi se imali spasiti (Dj. ap.4,12.)
Neka se na nama i na djeci našoj i svemu potomstvu našem ostvare riječi proroka Izaije – ‘S radošću ćete crpsti vodu iz izvora spasenja’ (Iz 12, 3).
POSVETNA MOLITVA PRESVETOM SRCU ISUSOVU pape Leona XIII
(papa Leon XIII, Posvetna molitva Presvetom Srcu Isusovu uz encikliku „Annum Sacrum“ 25.5. 1899.)
Preslatki Isuse, Otkupitelju roda ljudskoga, pogledaj na nas, koji klečimo ponizno pred tvojim oltarom. Tvoji smo i tvoji hoćemo da budemo; a da uzmognemo biti što tjesnije s Tobom združeni, evo se svaki od nas danas dragovoljno posvećuje Presvetom Srcu Tvomu. – Mnogi Te doduše nisu nikad upoznali; a mnogi su Te odbili prezrevši zapovijedi Tvoje. Smiluj se, predobri Isuse, jednima i drugima, pa ih privini na sveto Srce Tvoje. Budi kraljem, Gospodine, ne samo vjernicima koji se nikad nisu od Tebe rastali, nego i rasipnim sinovima koji su te ostavili. Učini da se oni što prije povrate u očinsku kuću; da od nevolje i gladi ne poginu. Budi kraljem i onima koje je zavela zabluda mišljenja ili ih rastavila nesloga; pa ih privedi u luku spasa i k jedinstvu Crkve da uskoro bude jedno stado i jedan pastir. Budi napokon kraljem i svim onima koji se nalaze u praznovjerju starih pogana; izbavi ih iz tmina i privedi ih u svjetlo i Kraljevstvo Božje. Podaj Gospodine, Crkvi svojoj sigurnu i stalnu slobodu; daj svim narodima mir poretka, učini da se od jednog do drugog kraja zemlje čuje jedan glas: Hvala budi Božanskomu Srcu po kom nam je dano spasenje. Njemu budi slava, njemu čast u vijeke. Amen..)
Kralju slave silni, blagi, blagoslovi zavjet taj!
Blagoslovi rod nam dragi u svom srcu stan mu daj.
Isukrste, Srcu tvom s nama naš se kune dom:
dušom, tijelom vijek sam tvoj za krst časni bijuć boj.
(“Do nebesa nek’ se ori“ – velečasni Petar Perica)

Primjedbe

Popularni postovi