Pomoć za Dom zdravlja Tomislavgrad

Drage Duvanjke i Duvnjaci, dragi prijatelji općine Tomislavgrad.
Ušli smo u Veliki tjedan i za nekoliko dana doći će i naš najveći kršćanski blagdan Uskrs.
Mnogi od nas smo već godinama otišli potražiti bolji život i osigurati egzistenciju sebi i svojoj djeci daleko od rodne grude i od svojih najmilijih, ali ipak bi kroz godinu našli dovoljno vremena pa bi najčešće preko ljeta, za Božić ili za Uskrs i otišli do svojih rodnih domova ili do domova svojih roditelja, obišli svoje bližnje žive i mrtve, napunili baterije energijom i životom koje nam daju naši korijeni i vratili bi se nazad na svoja radna mjesta, svojim životnim obvezama i svojoj svakodnevnici.
Ova godina i ovaj nadolezeći Uskrs po mnogo čemu će biti drugačiji od svih dosadašnjih Uskrsa u povijesti za cijeli kršćanski svijet, pa tako i za nas Duvnjake koji živimo diljem Europe i svijeta i onima koji žive u našoj općini. Pandemija COVID -19 koja još od kraja prošle godine hara među svjetskim stanovništvom i na svim kontinentima u zadnjih par tjedana uzela je najviše maha u Zapadnoj Europi i sve nas je zatvorila u veliku svjetsku karantenu na našim postojećim adresama i jako malo će nas biti u mogućnosti provesti Uskrs i Uskršnje blagdane u svome Tomislavgradu.
Virus Korona se tako ovih dana nesmiljeno približio i Duvanjskom kraju i na žalost sigurni smo da ga neće zaobići, jer nitko više nije otok u ovom globalnom svijetu punom kretanja i ljudi roba. Na inicijativu nas nekolicine koji živimo i radimo u Njemačkoj i uz pomoć još par prijatelja iz Tomislavgrada i Zagreba i na zamolbu djelatnika Doma zdravlja Tomislavgrad pokrenuli smo humanitarnu akciju – Pomoć Domu zdravlja Tomislavgrad jer smo shvatili da će u nadolazećem i teškom vremenu i u stanju u kakvom se trenutno nalazi zdravstvo u BiH svaka pomoć Domu zdravlja Tomislavgrad u borbi protiv nadolezećeg Koronavirusa biti neophodna i dobro došla.
Još jedno se pokazala Duvanjska solidarnost i Duvanjsko srce na djelu kada je to najpotrebnije i samo u ovoj akciji koja traje nešto više od dva tjedna prikupljeno je više od 110.000 KM dobrovoljnih priloga i to su solidna sredstva koja će djelatnicima doma zdravlja dobro doći u borbi protiv Corona Virusa.
Osim uplate i prikupljanja dragovoljnjih novčanih priloga preko računa u isto vrijeme u Njemačkoj traje akcija nabavke i prikupljanja zaštitne opreme, dezinfekcijskih sredstava i dijagnostičke opreme koja bi bila upućena jednom pošiljkom prema Domu zdravlja Tomislavgrad.
Pa ovim putem još jednom zamoljavamo sve Duvnjake i prijatelje koji su u mogućnosti donirati ili nabaviti zaštitnu opremu i sredstva kao što su: zaštitne maske, rukavice, zaštitna odijela, vizire, beskontaktne toplomjere, inhalatore, 70% alkohol, sredstva za dezinfekciju bolničkih površina, tekući sapun da pomognu ovu humanitarnu akciju u svojim mogućnostima, jer i najmanja pomoć sada može biti važna.
Velika hvala svima vama koji ste do sada dali svoje priloge, a hvala i onima koji će tek to učiniti u ovom predstojećem blagdanskom vremenu. Isto tako je važno i dalje sudjelovati i ne samo novčanim prilozima i prikupljanjem materijalne pomoći, važno je i obavijestiti i druge koji možda još uvijek nisu upoznati sa humanitarnom akcijom Pomoć Domu zdravlja Tomislavgrad, važno je prenijeti pozitivnu priču i reći dobru riječ.

Svi koji želite i u mogućnosti ste pomoći možete se javiti na Facebook stranicu POMOĆ ZA DOM ZDRAVLJA TOMISLAVGRAD ili na brojeve telefona inicijatorima ove akcije:
Ante Kelava -0049 1577 1333140
Bože Ljubas-0049 160 94443642
Svima vama dragi Duvnjaci i svim vašim obiteljima u ime odbora za prikupljanje humanitarne pomoći Domu zdravlja Tomislavgrad želimo blagoslovljen ovaj na jedan način drugačiji Uskrs i neka nam Uskrsli Isus vrati nadu u novi i bolji život koji nam treba doći nakon ovih iskušenja i kalvarije koju trenutno prolazimo i kao vjernici i kao narod, jer Isus je Uskrsnuće, Nada i Život.
Odbor za prikupljanje pomoći Domu zdravlja Tomislavgrad:
Ivica Ćosić
Bože Ljubas
Ante Kelava
Kristijan Križić
Marko Radoš Mara

Primjedbe

Popularni postovi