Republika Hrvatska nikad neće prihvatiti ovakvo nepravedno i netočno iskrivljavanje povijesnih istina

Današnji će dan ostati zapisan crnim slovima u novijoj hrvatskoj povijesti, ali i među Hrvatima u BiH. Danas izrečena haška presuda šestorici pripadnika HVO-a je neprihvatljiva, duboko nepravedna, sramotna, nepoštena i u suprotnosti s povijesnim činjenicama. Sud nije sudio po pravdi, pravu i činjenicama, suđeno je politički i politički se pokušava pisati činjenično netočna povijest, stoji u objavi Milijana Brkića na društvenim mrežama.
Poručio je da Republika Hrvatska nikad neće prihvatiti ovakvu presudu.
-Republika Hrvatska nikada neće prihvatiti ovakvo nepravedno i netočno iskrivljavanje povijesnih istina. Borba za čast obrane Hrvatske i Hrvata, kao i Hrvata u BiH, ovom presudom ne prestaje. Dok god postoje mehanizmi borbe za istinu i pravdu, na nama je, a zbog budućih naraštaja, boriti se za ISTINU. Republika Hrvatska će poduzeti sve raspoložive pravne i političke mehanizme kako bi istina i pravda pobijedili. U tom kontekstu možemo govoriti o zahtjevu za revizijom presude kao i iniciranje sjednice Vijeća sigurnosti jer je nedopustivo da se rad Međunarodnog haškog suda završi današnjom pravno neutemeljenom presudom, nedorečenošću koja otvara brojne rane na našim prostorima, ali i tragedijom koja se zasigurno mogla izbjeći - ocijenio je.
Izrazio je sućut obitelji generala Slobodana Praljka.
-Izražavam najdublju sućut obitelji, danas tragično preminulog generala Praljka - časnog čovjeka, velikog umjetnika, heroja Domovinskog rata, koji je na ovu sramotnu presudu i drastičnu nepravdu odgovorio na jednako drastičan način. Iako je uskoro mogao izići na slobodu ovim činom izdignuo se iznad svoje slobode i još jednom svojom žrtvom pokazao da je ponos čovjeka i zaštita dostojanstva svog naroda i dignitet svoje Domovine iznad svega - napisao je Brkić.
Podsjetio je da su ratne operacije koje su provodile HV i HVO spasile cjelovitost BiH.
-Zahvaljujući časnoj borbi i herojstvu hrvatskih branitelja Republika Hrvatska, ali i Bosna i Hercegovina su opstale kao cjelovite države. Važno je reći kako Hrvatska nikad nije imala za cilj pripajanje teritorija BiH te da su ratne operacije koje su provodile HV i HVO spasile cjelovitost BiH - pri tome posebno podsjećam na sudbinu Bihaća - istaknuo je Brkić.
Osuđujući pojedinačne zločine, ukazao je kako je važno raščlaniti tko je bio agresor, a tko se od agresora branio.
-Pojedinačni zločini su se događali i svaki, bez obzira kojoj od sukobljenih strana pripada, mora biti procesuiran i kažnjen. No, važno je raščlaniti i nedvojbeno ukazati tko je bio agresor, a tko se od agresora branio. Važno je naglasiti tko je sukobe započeo, a tko je sukobe želio okončati poštujući sve međunarodne konvencije.
Suverenu i cjelovitu BiH ocijenio je kao epilog hrvatske politike 90-ih pod vodstvom predsjednika dr.Franje Tuđmana.
-Mrzitelji svega hrvatskog i falsifikatori povijesnih činjenica te oni koji se nikada nisu pomirili sa stvaranjem hrvatske države, nikako ne mogu prihvatiti činjenicu da je epilog hrvatske politike 90-ih pod vodstvom predsjednika dr.Franje Tuđmana, samostalna, suverena, slobodna i demokratska Republika Hrvatska, punopravna članica EU i NATO-a, ali i cjelovita Bosna i Hercegovina - ocijenio je.
Današnju sudsku presudu ocijenio je još jednom od križnih postaja hrvatskog naroda.
-Ovaj završni tragični čin ima svoju snažnu poruku kako naša borba za pravednost, legitimno postupanje Hrvata u nametnutom nam ratu mora ostati naša trajna obveza kako u borbi za istinom i čašću nikada ne bi posustali. Ovo je nažalost još jedna od križnih postaja hrvatskog naroda, ali izdržat će naš narod i ovu nepravdu te ponosno i visoko uzdignuta čela nastaviti dalje! - zaključio je Brkić u objavi na facebooku.


Primjedbe

Popularni postovi