Nije sve tako crno

Restoran Zagreb u Rödermarku nedaleko od Frankfurta proslavio je u utorak uvečer 20 godina postojanja otkako ga vodi supružnici Dijana i Tihomir Brečić. Zanimljivost tog hrvatskog restorana, koji se specijalizirao za hrvatski i njemačku kuhinju, je to što u istom prostoru rade vlasnici restorana sa gotovo istim osobljem.
Od samog preuzimanja restorana, kojem su zadržali ime Zagreb, obitelj Brečić koja dolazi iz Imotskog, imaju odličnu suradnju sa gradskim strukturama i gostima restorana. Kako bi se zahvalili stalnim gostima i stanovnicima Rödermark-Urberacha, Brećići su odlučili ovaj tjedan, svim gostima koji budu dolazili u Restaurant Zagreb ponuditi kartu jela od prije 20 godina – sa istim cijenama koje su tada vrijedile.
Iako su cijene jela i pića u odnosu na danas dvostruko narasle, Brečići su odlučili nagraditi svoje goste za iskazanu vjernost svih ovih 20 godina te će gostima koji budu dolazili ovaj tjedan sva jela i piće naplaćivati po tadašnjem cjeniku kojeg su iz tadašnjih maraka pretvorili u eure.
Prvog dana proslave 20. obljetnice restorana Brečići su za poslovne partnere i prijatelje napravili svečanu večeru. Na nju su stigli i sadašnji i bivši gradonačelnici i čelnici grada Rödermarka, sadašnji gradonačelnik Roland Kern i bivši gradonačelnik Walter Faust.

Naslovna_Tihomir Brečić i gradonačelnik Roedermarka Roland Kern sa suprugama ispred torte za 20 obljetnicu Zagreba
Tihomir Brečić i gradonačelnik Rödermarka Roland Kern sa suprugama ispred torte za 20 obljetnicu Restauranta Zagreba /Foto:Fenix Magazin

U svom nadahnutm govoru o obitelji Brečić koja 20 godina vodi restoran u njegovu gradu, gradonačelnik Kern je u podužem govoru ispričao svoja iskustva sa Brečićima te iskustva njegovih prijatelja Nijemaca koja su putovala na odmor u Hrvatsku i posjetila Imotski. Pokazujući izuzetno znanje o povijesti Imotskog i njegovim ljepotama Kern je tako ispričao priču jednog njegova prijatelja koji je bio na odmoru u Makarskoj te jedan dan otišli obići Imotski u kojem „svi voze mercedese“ i “gdje se uz normalne vrućine spava po noći”.
-Nakon što su obišli sve znamenitosti o kojima su podatke pronašli na internetu, među kojima i jedno od najljepših svjetskih igralište u Ljutom Docu, otišli su posjetiti Modro i Crveno jezero. Vidjevši da se u jednom od njih ljudi kupaju i djeca su poželjala sići i kupati se u jezeru. Kupali su se i ostali su cijelo popodne. Uvečer nakon večer je nastao problem jer djeca nisu htjela nazad u Makarsku ni na more već su htjela ostati u Imotskom, ispričao je gradonačelnik Kern pokazujući pritom slike Imotskog koje su napravile članovi obitelji njegovih prijatelja.
Fenix-magazin/SIM Foto:Fenix Magazin

Primjedbe

Popularni postovi