Županija osigurala više od 4 milijuna kuna za razvoj poljoprivrede u SDŽ


Splitsko-dalmatinska županija osigurala je nešto više od četiri milijuna kuna za razvoj poljoprivrede u 2017., a među brojnim planiranim aktivnostima ima i onih koje se odnose na maslinare. 

Na 35. sjednici, održanoj 21. prosinca 2016., županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije donijela je Proračun Splitsko-dalmatinske županije za 2017. i projekcije za 2018. i 2019. godinu.

Županijski proračun 

Iznos od 60,337.502,65 kuna, namijenjen Upravnom odjelu za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu, dijeli se na osam programa te aktivnosti JU RERA S.D. Programu 0101 Razvoj poljoprivrde, čiji je cilj "omogućiti uspješan i ravnopravan razvitak poljoprivrede na području Županije potičući komparativne prednosti poojedinih krajeva te stvoriti uvjete za konkurentnost Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva", proračunom je dodijeljen iznos od 4,290.000,00 kn. Kao poseban cilj ovog programa istaknuto je "povećanje produktivnosti i stvaranje novih radnih mjesta na OPG-u kao i stvaranje konkurentnog OPG sa spososbnošću brzog usvajanja novih tehnologija primijenjenih u poljoprivrednoj proizvodnji." 

Primjedbe

Popularni postovi