MIJO CRNOJA - KANDIDAT ZA MINISTRA HRVATSKIH BRANITELJA



Umirovljeni pukovnik Mijo Crnoja predstavio se - kao kandidat za ministra hrvatskih branitelja HDZ-ova Odbora za branitelje i Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ - hrvatskim braniteljima i 100-postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima u šatoru, na novoimenovanom Trgu Nevenke Topalušić (bivša Savska 66).

Mijo Crnoja, ugledni i časni hrvatski branitelj i predsjednik ZBGŠ Zagrebačke županije, odabrao je šator - simbol borbe hrvatskih branitelja za zaštitu digniteta i dostojanstva hrvatskih branitelja i Domovinskog rata - kao mjesto gdje će predstaviti sebe i svoj program kao znak uvažavanja i suradnje, priznanja i poštovanja njihove žrtve - smjera sloge i zajedništva, a ne razjedinjavanja i ignoriranja.

Čitav životni i ratni put g. Crnoje posvećen je borbi za pravednu i slobodnu Hrvatsku i zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja. Hrvatski je dragovoljac, koji je od početka bio pripadnik specijalne policije ATJ „Lučko“. S tom postrojbom prošao je sva bojišta u Hrvatskoj. A svoj obol tijekom rata dao je i borbi za opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, braneći, a kasnije i oslobađajući hrvatski kraljevski grad Jajce. Ima status HRVI temeljem ranjavanja. Znajući da u miru svoju Hrvatsku za koju se borio mora braniti znanjem i umijećem, g. Crnoja nije zanemario ni svoje obrazovanje završivši dva fakulteta: Fakultet prometnih znanosti i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu te stekao titulu magistra znanosti iz područja međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti.

Poziv hrvatskim braniteljima na zajedništvo i zajednički rad na poboljšanju skrbi i statusa hrvatskih branitelja te zaštiti digniteta Domovinskog rata bit će temeljna nit vodilja i misija g. Crnoje u vođenju Ministarstva hrvatskih branitelja. Domovinski rat - temelj neovisne i slobodne Republike Hrvatske; ustavni zakon o zaštiti digniteta i dostojanstva hrvatskih branitelja i Domovinskog rata; uključivanje hrvatskih branitelja u društveno politički, javni i gospodarski život; osiguranje trajne i pune skrbi za hrvatske branitelje i njihove obitelji; stalna i sustavna skrb o vrijednostima i postignućima hrvatskih branitelja; Vukovar - područje posebnog pijeteta prema žrtvama; organizacijsko i stručno jačanje znanstvenih institucija koje proučavaju Domovinski rat; primjerena zastupljenost Domovinskog rata u školskim udžbenicima i međunarodna afirmacija Domovinskog rata ključne su odrednice braniteljskog programa HDZ-a i kandidata Crnoje.

Od samog početka bio je s prosvjednicima u šatoru, dajući im nesebičnu potporu, dte je dobro primljen od strane hrvatskih branitelja - koji već 452 dana prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja. Nakon predstavljanja programa, uslijedila je vrlo konstruktivna rasprava i detaljniji odgovori i obrazlaganja pojedinih važnih pitanja koja su interesirala branitelje. Potporu g. Crnoji došli su dati i brojni čelnici braniteljskih udruga, njegovi prijatelji i kolege branitelji među kojima su bili saborski zastupnik general Željko Glasnović i tajnik HDZ-ova Odbora za branitelje Josip Vidović, koji je uvodno braniteljima i obrazložio zašto ZBGŠ i Odbor za branitelje drže i smatraju da je Mijo Crnoja najbolji kandidat za ministra hrvatskih branitelja.


Primjedbe

Popularni postovi