Predsjednica posjetila Omiš

Foto: Danica Buškain

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Omiš i uvjerila se u najgore prometne gužve u Hrvatskoj

Tijekom svog višednevneog boravka u Dalmaciji, predsjednica je u srijedu navečer stigla i do Omiša
 Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu navečer posjetila je Omiš u sklopu svog višednevnog boravka u Dalmaciji. Domaćin joj je bio omiški gradonačelnik Ivan Kovačić. Oko sat vremena trajao je sastanak u službenim gradskim prostorijama, a onda je uslijedilo neformalno druženje u bašti restorana Plaža. Među sudionicima sastanka bio je i župan Splitsko-dalmatinski, Zlatko Ževrnja.
Tako je samo 2 dana nakon posljednjeg priopćenja Građanske inicijative za brzu cestu Trogir-Omiš, u kojem su predsjednicu pozvali do Omiša stigne magistralom kako bi se upoznala s nemogućom situacijom u prometu koja najviše pogađa stanovnike ovoga grada, predsjednica i stigla u Omiš. Ne znamo je li do Omiša stigla osobnim automobilom, bez posebnih oznaka i pratnje, kako su joj sugerirali u Građanskoj inicijativi, no nema sumnje da je posjetom Omišu svjedočila gužvama u prometu za koje mnogi tvrde da su najgore u državi.
Podsjetimo, predsjednica je u srijedu ujutro imala niz aktivnosti u Splitu, a u 13 sati je trebala stići u kamp u Stobreču. Ipak, nakon što dočekala tragična vijest o vjerojatnom ubojstvu hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, Ured predsjednice Republike Hrvatske objavio je da Kolinda Grabar-Kitarović otkazuje sve najavljene aktivnosti do kraja dana zbog obavljanja drugih državničkih poslova.

Primjedbe

Popularni postovi