Neka anđeli čuvaju naš Pelješki most

HRVATSKI DOMOLJUBNI STOŽER

POZIVNICA
svim organizacijama i ljudima dobre volje

Hrvatski domoljubni stožer i Udruga Pelješki most pozivaju Vas na središnje svečano otkrivanje spomenika „Stepinčevih anđela“, a koje će se održati u subotu, 11. srpnja 2015. pored zatvorenog gradilišta pristupne ceste budućem Pelješkom mostu u Komarni s početkom u 09,00 sati.

HOĆEMO PELJEŠKI MOST

 Hrvatska je jedina zemlja u svijetu čiji je kopneni teritorij presječen na dva dijela. Stoga je žurni dovršetak gradnje Pelješkog mosta prirodni strateški interes Republike Hrvatske. Pelješki most nije samo neophodna nacionalna prometna i gospodarska potreba. I nije on samo neophodni preduvjet za integralno odvijanje svih oblika hrvatske životne svakodnevnice. Pelješki most je prije svega vitalni sigurnosni, identitetski i simbolički interes hrvatske države i hrvatske nacije. Prisjetimo se načas višestoljetnih političkih i razvojnih slabosti, problema i jada kroz koje je prolazio hrvatski narod i hrvatska državnost zbog rascjepkanosti hrvatskog teritorija. Tako je bilo i tijekom nedavne srbijanske oružane agresije, kada se vojna strategija agresora zasnivala na presijecanju dijelova hrvatskog državnog teritorija poradi njegove okupacije. To je posebno došlo do izražaja na uskom i izduženom te stoga i iznimno teško branjivom prostoru na području Dubrovačko – neretvanske županije, a kojega su tijekom Domovinskog rata herojski obranili hrvatski branitelji iz svih hrvatskih krajeva. U politički nestabilnom hrvatskom okruženju i nadalje postoje osvajački interesi, napose velikosrbijanski, koji i danas otvoreno govore o svojem navodnom „povijesnom“ i „kulturnom" pravu na Dubrovnik odnosno jug Hrvatske. Zbog takvih i mnogih drugih razloga, svjesni dijelovi hrvatskih državnih institucija priredili su sve administrativne pretpostavke za gradnju Pelješkog mosta, pa je 2007. godine započela njegova gradnja i planiran dovršetak upravo ove, 2015. godine.

Međutim, sadašnja Vlada Republike Hrvatske je 2012. godine obustavila izgradnju Pelješkog mosta i započela kampanju manipuliranja javnim mnijenjem kako bi time spriječila odnosno u nedogled odgodila njegovu izgradnju. Na tragu takve sramotne i veleizdajničke državne politike, bilo je i pokušaja saborskog ratifikacijskog otuđenja hrvatskog morskog teritorija u korist susjedne Bosne i Hercegovine.

Polazeći od činjenice da je izgradnja Pelješkog mosta jedino pravo rješenje za ove hrvatske probleme, Udruga Pelješki most već nekoliko godina zagovara nastavak njegove izgradnje, poduzimajući konkretne potporne radnje. U tom je sklopu organizirala izradu dvaju velikih, velebnih i veličanstvenih spomenika, nazivajući ih „Stepinčevim anđelima“. Oni su izrađeni u bronci i ovih se dana postavljaju na prilazu s obje strane budućeg Pelješkog mosta.

Zato Vas pozivamo da u subotu, 11. srpnja dođete sa svojim obiteljima i prijateljima kako bi zajedno, naoružani domoljubljem, uveličali ovu jedinstvenu svečanost otkrivanje spomenika „Stepinčevih anđela“. Radujemo se Vašem dolasku!

 Za Udrugu Pelješki most: Branka Šeparović
Za Hrvatski domoljubni stožer: prof. dr. sc. Josip Jurčević

Zagreb, 30. lipnja 2015.

Primjedbe

Popularni postovi