Župan Ževrnja pozvao predsjednicu na sajam GAST u Splitu

Predsjednica Grabar-Kitarović otvorila međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2015.

Jubilarni, 20. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništava i poljoprivrede Viroexpo 2015., na kojem se do 1. ožujka predstavlja više od 700 izlagača iz 26 zemalja, otvorila je u Virovitici predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.



Predsjednica je tom prigodom istaknula da su uloženi trud, znanje i predanost učinili sajam Viroexpo jednim od najznačajnijih sajamskih manifestacija u Hrvatskoj koji potiče poduzetnike, obrtnike i poljoprivrede da se upoznaju, povežu, udruže i prošire gospodarsku suradnju. "To je ono o čemu sam govorila u svom inauguracijskom govoru: odgovorno i odlučno iskoristiti naše potencijale, a naš najveći potencijal su ljudi", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Naglasila je potrebu jačanja gospodarske suradnje s državama Europske unije, a posebno je istakla jačanje gospodarskih odnosa u okviru Višegradske skupine. "Prometno povezivanje između Jadrana i Baltika omogućilo bi snažniju gospodarsku i prometnu integraciju srednjoeuropskog prostora. Mogućnosti su velike. Na nama je da se otvorimo novim investicijama, aktivno pronalazimo nova tržišta i pomažemo našim poduzetnicima u svladavanju svih zapreka", kazala je.

Na ovogodišnjem sajmu Viroexpo se na 22 tisuće četvornih metara otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora predstavlja više od 700 izlagača iz 26 zemalja, zemlja partner je Mađarska, grad partner Velika Gorica, a nova zemlja sudionica je Kazahstan.

Sajam prati i niz stručnih predavanja i događanja, pa su tako na gospodarskom forumu predstavljene karakteristike vanjsko-trgovinske razmjene Mađarske i Hrvatske i mogućnosti proširenja suradnje. Tvrtke iz Mađarske su četvrti najveći investitor u Hrvatskoj, a na području trgovinske razmjene Mađarska je šesti najvažniji partner. Veleposlanik Mađarske u Hrvatskoj Jozsef Zoltan Magyar je istakao dobrosusjedske odnose i suradnju odnose kao jamac uspjeha.

Organizatori i pokrovitelji 20. međunarodnog sajma Viroexpo su Virovitičko-podravska županija, grad Virovitica, HGK - Županijska komora Virovitica, HOK - Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije. (HINA) 



Primjedbe

Popularni postovi