Priprema se strategija razvoja grada Varaždina

Varaždin, 07. studenog 2013. - Na strategiji razvoja grada Varaždina 2014.-2020. radit će sve političke grupacije u Gradskom vijeću, rekla je danas na konferenciji za novinare zamjenica gradonačelnika Varaždina i HNS-ova saborska zastupnica Natalija Martinčević, istaknuvši kako je takav konsenzus poruka da sjeverozapadna Hrvatska treba biti samostalna regija a Varaždin njezino središte.
Uz viziju razvoja grada, Strategija je nužna radi apliciranje na fondove Europske unije, kazala je. "Privlačenje sredstava iz fondova Europske unije jedina je prava prilika za značajniji razvoj grada Varaždina i realizaciju velikih i financijski zahtjevnih projekata. Trebamo imati jasnu strategiju koji su to projekti koje želimo i možemo razvijati", kazala je Martinčević.

Pokretanje izrade stretegije već je prihvatilo Gradsko vijeće, kao i sve njegove političke grupacije, od stranaka do predstavnika nezavisnih listi. Važnost da se strategija izdigne iznad „dnevne politike“ Martinčević vidi u tome da se iz Varaždina pošalje jasna poruka da ovaj dio Hrvatske treba biti posebna regija i da Varaždin mora biti središte te regije.

"Nažalost još uvijek postoje ideje da sjever Hrvatske bude u istoj regiji sa Zagrebom. To bi bilo loše za nas i zato moramo svi zajedno pokazati da možemo surađivati na ovako važnim projektima bez obzira na stranačku pripadnost", zaključila je.

Izrada strategije već je započela osnivanjem odbora za pojedine sektore te otvaranjem javne rasprave. Trebala bi trajati godinu dana i uključiti veliki broj stručnjaka iz različitih područja.

Martinčević je javnosti predstavila tu inicijativu danas, desetak dana nakon što je u Varaždinu okupila čelne ljudi hrvatskog obrtništva te većine političkih stranaka koji su tom prilikom poručili Vladi da se prijedlog zakona o obrtu mora mijenjati. [H]

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Primjedbe

Popularni postovi