Mogućnosti suradnje županija F BiH sa Splitsko-dalmatinskom županijom











ŽUPAN ŽEVRNJA U MOSTARU:

Schengenski prijelaz ne bi trebao biti zid razdvajanja

U sklopu posjeta Sveučilištu, Župan Ževrnja sudjelovao je na javnoj tribini naziva „Mogućnosti suradnje Federacije BiH i sa Splitsko-dalmatinskom županijom"
Schengenski prijelaz ne bi trebao biti zid razdvajanja
Foto: VL FOTO
Župan Splitsko-dalmatinske Županije, Zlatko Ževrnja zajedno s najbližim suradnicima posjetio je danas (četvrtak) Sveučilište u Mostaru. Tijekom susreta s rektoricom Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ljerkom Ostojić istaknuto je kako će se raditi na poboljšanju suradnje Splitsko-dalmatinske županije i Sveučilišta u Mostaru. 
Posebno je istaknuto da schengenski prijelaz ne bi trebao biti zid razdvajanja, nego most spajanja SDŽ i Sveučilišta u Mostaru. Rektorica je potom upoznala Župana Ževrnju kako veliki broj studenata iz SDŽ upravo studira na Sveučilištu u Mostaru. Istaknuta je važnost gostujućih profesora iz Hrvatske kao jednih od nositelja kvalitete nastavnog kadra Sveučilišta. Dogovorena je i intenzivna suradnja glede kandidiranja zajedničkih projekata za EU fondove. Rektorica je istaknula kako bi trebala biti poboljšana suradnja pri zapošljavanju studenata sa Sveučilišta u Mostaru na projektima koje je Župan Ževrnja spomenuo. 
U sklopu posjeta Sveučilištu, Župan Ževrnja sudjelovao je na javnoj tribini naziva „Mogućnosti suradnje Federacije BiH i sa Splitsko-dalmatinskom županijom“, koja je održana na Filozofskom fakultetu. U prepunom amfiteatru govorilo se o prekograničnoj suradnji, odnosno mogućnostima i prilikama za studente Sveučilišta. Kao bivši načelnik jedne od najuspješnijih općina u RH Općine Dugopolje, prezentirao je tijek gospodarskog razvoja ove Općine, koja je od zapuštenog kraja izrasla u jednu od najrazvijenijih općina u RH. Tribini su nazočili i predstavnici županija FBiH. „Za kvalitetan razvoj županija treba biti uspostavljen tehnološki park koji povezuje znanost, gospodarstvo i javnu upravu.“, zaključio je Župan Ževrnja.
Posted by Picasa

Primjedbe

Popularni postovi