Župan Ževrnja posjetio sveučilišni kampus

http://radio.hrt.hr/radio-split/clanak/studenti-u-splitu-imaju-uvjete-kao-na-svjetskim-sveucilistima/26927/

09.listopad 2013

Župan Ževrnja posjetio sveučilišni kampus

U posjetu sveučilišnom kampusu u srijedu, 9. listopada bio je splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja s dožupanom Lukom Brčićem. U pratnji prof. dr. sc. Ivana Pavića, rektora Sveučilišta u Splitu, prorektora prof. dr. sc. Tomislava Kilića i prof. dr. sc. Roka Andrićevića, te Gordane Raos, ravnateljice Studentskog centra i Matka Matkovića, voditelja Službe smještaja, župan Ževrnja je obišao novu zgradu studentskog doma, Sveučilišnu knjižnicu i Ekonomski fakultet. 


Uvaženi gosti razgledali su dom u koji su se nedavno uselili prvi studenti, kapaciteta 615 postelja, većinom u dvokrevetnim sobama. Pored smještajnih kapaciteta za studente, koji su dijelom prilagođeni za studente s posebnim potrebama, dio je predviđen za smještaj studenata koji dolaze na međunarodnu razmjenu te za gostujuće profesore.  


U Sveučilišnoj knjižnici, uz već spomenute domaćine i ravnatelja Petra Krolu, župan Ževrnja i dožupan Brčić pogledali su čitaonicu za studente, depoe gdje se čuva knjižnična građa, a posebnu pažnju zavrijedile su zbirke starih i vrijednih rukopisa.


Na Ekonomskom fakultetu delegacija je posjetila restoran gdje su se zadržali u razgovoru s predstavnicima Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Primjedbe

Popularni postovi