Prvi radni sastanak gradonačelnika Baldasara i župana Ževrnje


Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja održali su u prvi radni sastanak na kojem su, u nazočnosti svojih zamjenika dogradonačelnika Aide Batarelo i Gorana Kovačevića te dožupana
Luke Brčića i Ante Šošića razmotrili pitanja od zajedničkog interesa poput zbrinjavanja komunalnog otpada, statusa Zapadne obale te usvajanje urbanističkih i provedbenih planova. 2013_10_16_sastanak-zupan.jpgSvjesni potrebe žurnog i efikasnog rješavanja problema zbrinjavanja otpada kao i činjenice da RH do 2018.godine mora riješiti u skladu s europskim pravilima ovo pitanje, na sastanku je konstatirano da će Grad Split krenuti samostalno u sanaciju Karepovca, ali i poduprijeti realizaciju Centra za zbrinjavanje komunalnog otpada u Lećevici. Grad i Županija formirat će zajedničku radnu skupinu koja će se baviti rješavanjem ovog problema.




Splitko-dalmatinska županija će poštivati volju Grada Splita i odluku Gradskog vijeća u pogledu statusa Zapadne obale-izjavio je župan Ževrnja. Gradonačelnik Baldasar je kazao kako su se složili da na Zapadnoj obali nije moguće realizirati luku nautičkog turizma, ali je moguće oformiti privezište s bočnim vezivanjem brodova tijekom ljetnih mjeseci.
Župan je za idući tjedan najavio usvajanje Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije istaknuvši kako Županija neće biti prepreka Gradu u donošenju njegovih prostornih planova. Bitno je da prostorno-planska dokumentacija bude usklađena, pogotovo radi procesa legalizacije, istaknuli su.

Primjedbe

Popularni postovi