New York mijenja ulične svjetiljke LED rasvjetnim tijelima

New York, 27. listopada 2013. - Newyorški gradonačelnik Michael Bloomberg ovaj je tjedan najavio početak programa kojim će se sva ulična rasvjeta u gradu zamijeniti energetski učinkovitim rasvjetnim tijelima. Prema najavi, gotovo 250 tisuća uličnih svjetiljki biti će zamijenjeno LED rasvjetnim tijelima do 2017. godine, čime će se znatno smanjiti troškovi za električnu energiju i održavanje.
Gradovi kao što su Los Angeles i Buenos Aires već su započeli sa ugradnjom energetski učinkovite rasvjete, a New York je odlučio slijediti njihov primjer. Zamjena ulične rasvjete još je jedna u nizu Bloomberg-ovih inicijativa usmjerenih ka smanjenju emisija C2O za 30 posto do 2017. godine. Projekt zamjene javne rasvjete financira se iz inicijative za ubrzanu štednju i učinkovitost (Accelerated Conservation and Efficiency Initiative) kroz koju će biti izdvojeno čak 100 milijuna dolara za razne projekte koji za cilj imaju smanjenje emisija stakleničkih plinova.

Prema projekcijama 250.000 LED rasvjetnih tijela smanjiti će godišnju potrošnju energije za šest milijuna dolara uz dodatne uštede od čak 8 milijuna dolara godišnje u troškovima održavanja.

Autor: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Primjedbe

Popularni postovi