PRIOPĆENJE GO HDZ SPLIT

                                                                                                                                                                         
Hrvatska demokratska zajednica
Gradski odbor Split
                      

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Splita na svojoj 12. sjednici, održanoj 13. lipnja 2013. godine raspravljao je o analizi rezultata lokalnih izbora tijekom koje su istaknuti slijedeći naglasci:

Hrvatska demokratska zajednica Grada Splita brojnim aktivnostima u proteklih godinu dana oživila je stranačko djelovanje, probudila ogromnu pozitivnu energiju i entuzijazam članstva te postala prepoznatljiva politička opcija koja sve više dobija povjerenje građana Splita.

Proces unutarstranačke demokratizacije doveo je do afirmacije novih ljudi svih struka i profila, koji su dali velik doprinos u izradi najkvalitetnijeg  programa za Grad Split i koji su jamstvo daljnje pozitivne i stručne kadrovske profilacije koja će omogućiti daljnji rast kvalitete i ugleda stranke.

Zalagali smo se za široku narodnjačku, demokršćansku i svehrvatsku koaliciju koja je rezultirala stvaranjem šesteročlane koalicije hrvatskog zajedništva koja je na izborima ostvarila značajan rezultat. To zajedništvo želimo ojačati i proširiti suradnju sa svim drugim srodnim političkim opcijama kako bi pobijedili na predstojećim izborima.

U odnosu na lokalne izbore prije četiri godine Hrvatska demokratska zajednica Grada Splita, s koalicijskim partnerima, osvojila je 44 % bolji rezultat za listu za Gradskoj vijeće.
Ostvaren je i 24 % bolji rezultat za gradonačelnika u prvom krugu, te ulazak u drugi krug u kojem je naš kandidat osvojio 32750 glasova, pri čemu smo izgubili za 0,8 % glasova birača.

Na završetku sjednice Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Grada Splita je usvojio zaključak, kojeg su jednoglasno podržali svi članovi, a kojim potvrđuje da je Hrvatska demokratska zajednica grada Splita na proteklim lokalnim izborima učinila značajan iskorak u vraćanju povjerenja birača, postigla rast i napredak u odnosu na prethodne lokalne izbore, te da taj pozitivni trend treba jačati i graditi, skupa sa koalicijskim partnerima, prema pobjedi na predstojećim kotarskim izborima.

HDZ će u budućem vremenu biti čvrsta i konstruktivna oporba u Gradskom vijeću, koja će voditi jasnu i prepoznatljivu politiku kako bi našim građanima poboljšali svakodnevni život.

Gradski odbor HDZ-a je odlučio i da se odmah krene sa formiranjem izbornog stožera i pripremama za kotarske izbore.

       Predsjednik GO HDZ Split
                                                                                                         Petar Škorić

U Splitu, 13. lipnja 2013.

Primjedbe

Popularni postovi