I u Solinu uspješna predizborna koalicija domoljubnih stranaka - očekuju Bobanovu pobjedu u prvom krugu


petak, 03.svibnja 2013

"Očekujemo pobjedu Blaženka Bobana već u prvom krugu"

 U vrtu Tusculum, u ambijentu antičke Salone solinski je HDZ  u petak predstavio koaliciju s kojom izlazi na predstojeće lokalne izbore. Tako će se Hrvatskoj demokratskoj zajednici u borbi za gradonačelnika i većinu u Gradskom vijeću pridružiti HČSP, HSU, HSS te HDS.
- Naš kandidat za gradonačelnika je Blaženko Boban koji tu funkciju
odlično obavlja proteklih osam godina. Prvi zamjenik je Dalibor
Ninčević
, a drugi Josip Tokić. Želimo služiti građanima, očekujemo
pobjedu Bobana već u prvom krugu te osvojenu većinu u Gradskom vijeću
- kazao je Renato Prkić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Solina.

Riječ je potom dobio i aktualni gradonačelnik Solina.
- Veliko mi je zadovoljstvo što je među nama Silvana Ćurković, žena godine i velika humanitarka. Njena mi podrška puno znači. Sva imena stranaka naših koalicijskih partnera započinju sa Hrvatska što govori o našem zajedničkom opredijeljenju. Ponosan sam što je gradska uprava proteklih godina bila servis građanima, doslovno dnevni boravak. I samo mjesto na kojem predstavljamo koaliciju i program je značajno jer u Saloni namjeravamo napraviti arheološki park, a planirana je i izgradnja hotela na ulazu u Starine - poručio je Boban te dodao kako namjeravaju izgraditi marinu na ušću Jadra, sportsko rekracijske centre u Vranjicu, Mravincima i Svetom Kaju zatim produžiti ulicu Put mira, podići novu zgradu OŠ Ninčevići....
Birači će program koalicije dobiti na kućnu adresu.
- Pozivam građane da sačuvaju brošure i da se s ispunjenim obećanjima vidimo za četiri godine. Većinu projekata najavljenih na prošlim izborima smo doveli do pred sam kraj realizacije.
Dr. Goran Dodig iz Hrvatske demokršćanske stranke je prisnažio.
- Iskreno sam fasciniran što Blaženko Boban ne govori samo o stranci već Solinu. Njegova je stranka tu na vlasti dvadesetak godina i vjerojatno bi osvojili još jedan mandat bez ovoliko koalicijskih partnera, ali njemu je bitan Solin. Pohvalna je i briga za djecu, učenike, umirovljenike...Plan je, u suradnji sa Županijom, stvoriti grad poželjnog življenja - kazao je Dodig.
Kratko i jasno okupljenima se obratio Josip Tokić iz HČSP-a.
- Predizborna obećanja imaju sve stranke, ali mi ne obećavamo već radimo.
Petar Čolak iz HSS-a je za kraj kazao.
- U teškim vremenima, sa sredstvima koja su tu, sadašnja je vlast napravila maksimalno.
Tekst i foto: GORAN KNEZOVIĆ

Primjedbe

Popularni postovi