HDZ-ovi kandidati zdravi i u punoj formi


Povodom Svjetskog dana zdravlj, koji se pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) obilježava 7. travnja, splitski HDZ-ovci su u nedjelju na žnjanskoj šetnici  organizirali akciju besplatnog mjerenja krvnog tlaka i kontrolu šećera na kojoj su sudjelovali Zlatko Ževrnja i Vjekoslav Ivanišević, kandidati za župana SDŽ i gradonačelnika Splita.



Akciju su svojom nazočnošću podržali i nogometaši RNK Split: Erceg, Rebić, Belle, Galović, Glumac i Vuković,  te mladi juniori iz Teniskog kluba Split: Miše, Čagalj i Vuko, rangirani na juniorskoj ITF ljestvici.


 Kako bi naglasili važnost prevencije, kandidati su i sami izmjerili tlak i šećer, a tom prigodom promovirajući zdrav način života građane su darivali  svježim voćem. U razgovoru su istaknuli kako se unatoč brojnim obvezama trude redovito baviti tjelesnom aktivnošću i pravilno hraniti te jednom godišnje obaviti preventivni liječnički pregled.
Medicinska sestra Monika Šušnjara istaknula je kako zbog stresnog načina života, nezdrave prehrane i loših životnih navika nažalost sve više osoba oboljeva od viskog krvnog tlaka i dijabetesa, te se nerijetko događa da osobe nisu ni svjesne svoje bolesti koje se zbog toga s pravom nazivaju ''tihim ubojicima''  današnjice.  
Ključno je kontinuirano provoditi prevenciju i kvalitetnu edukaciju građana kako bismo spriječili porast oboljelih,  a ukoliko do bolesti dođe od izrazite je važnosti na vrijeme je prepoznati i liječiti , naglasili su  i vlastitim primjerom pokazali Ževrnja i Ivanišević. 


Primjedbe

Popularni postovi