Ante Sanader u Sinju: Birajte Ževrnju za župana jer on zna!


PROSLAVLJENA 23. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A U SINJU


Sinjani su polaganjem vijenaca kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja, spomenika prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju HDZ-a i slobodne države Hrvatske doktoru Franji Tuđmanu, te naposlijetku velikim skupom u hotelu Alkar proslavili 23.obljetnicu Hrvatske demokratske zajednice u gradu vitezova.

Ovaj veliki događaj svojim prisustvom uveličali su i Drago Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a, Ante Sanader, župan Splitsko- dalmatinski, Zlatko Ževrnja, kandidat HDZ-a za župana na predstojećim lokalnim izborima.

Pri samom početku ovoga skupa, prisjetili smo se kratkim video isječcima kako je to izgledalo prije 23.godine, 24.ožujka 1990. u Sinju kada je dr. Franjo Tuđman prisustvovao osnutku ove podružnice Hrvatske demokratske zajednice.

Okupljene stranačke kolege, prijatelje i simpatizere, a posebno utemeljitelje i branitelje naše domovine pozdravio je predsjednik GO HDZ-a Sinj i kandidat za sinjskog gradonačelnika Tomislav Budimir uz riječi da povijest uvijek pamti i poznaje velikane, ujedno se osvrćući na prethodno odgledani video zapis govora pokojnog predsjednika na samom osnutku HDZ-a Sinj. Rekao je i kako ne sumnja u to da će građani Sinja dati podršku HDZ-u na lokalnim izborima, zbog toga što njihov cilj nije prepirati se s političkim suparnicima i obećavati, nego ponuditi svojim građanima realan program.

Nećemo iznevjeriti naše građane i nećemo dozvoliti da opet budu iznevjereni praznim obećanjima onih koji se ne mogu pobrinuti pobrinuti za svoje građane i pokrenuti ovaj grad- kazao je Budimir, te najavio realan i ostvariv program koji će uz pomoć županije i budućeg župana Zlatka Ževrnje, u čiju pobjedu ne sumnja, i ostvariti, između ostalog i poduzetnički inkubator, jačanje gospodarske zone, gradnju cesta, omogućavanje osnivanja novih tvrtki i razvitak turizma.

Zlatko Ževrnja izrazio je veliko zadovoljstvo i veselje što danas prisustvuje ovoj obljetnici stranke u Sinju, kao i prije 23 godine, kada je nazočio utemeljenju GO HDZ Sinj.
Sretan je također što su ga je njegova stranka i Županijski odbor HDZ-a jednoglasno podržali i istaknuli kao kandidata za župana i da je ta kandidatura svakako plod dugogodišnjeg mukotrpnog rada i iskustva kao načelnika općine Dugopolje na području koje danas radi 3200 ljudi što je dokaz kako se iz kamenjara i ledine može puno toga napraviti. Čvrsto vjeruje i  u pobjedu HDZ-a i njihova kandidata u Sinju. Osvrnuo se i na današnju vlast, za koju smatra da je naše hrvatsko gospodarstvo učinila nekonkurentim i to u samo nekoliko poteza, krenuvši „đonom“ na poduzetništvo i investitore, povećanjem PDV-a, cijena energenata i brojnih poreza, a svakako je i poražavajuća činjenica da je nezaposlenost u svega 14 mjeseci narasla za oko 73 000 ljudi, što je veličine 3 grada Sinja. Zbog svega toga pozvao je sve kolege i prijatelje da izađu na europarlamentarne izbore 14.travnja i lokalne izbore 9.svibnja te zajedno i složno odemo po još jednu pobjedu.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet zahvalio se na toplom dočeku domaćina i upozorio kako nam je zajedništvo danas najpotrebnije. Onakvo zajedništvo kakvo smo pokazali u Domovinskom ratu,  onakvo zajedništvo koje smo kao narod osjećali kada bi nas posjetio Sveti Otac, kada su oslobođeni naši generali, zajedništvo kakvo nam je donijela i malena Nora.

Pred nama su novi izazovi, a bez stabilnog i jakog HDZ-a nema ni stabilne i jake Hrvatske, a HDZ je uvijek igrao i igrati će važnu ulogu u našoj domovini- ističe Prgomet i poziva okupljene stranačke kolege da svi zajedno objasnimo ljudima što znači pobjeda HDZ-a, ne samo u Sinju, nego diljem Hrvatske, na lokalnim i europarlamentarnim izborima koji su pred nama, te poručio, „Pogodimo u sridu i učinimo korak ka boljoj Hrvatskoj!“

Naposljetku, u ime predsjednika Tomislava Karamarka nazočne je pozdravio i župan Splitsko- dalmatinski te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ante Sanader i podsjetio na vrijeme kada se pojavio dr.Franjo Tuđman, vrijeme kada su HDZ nazivali strankom opasnih namjera, i to samo zato što su htjeli samostalnu domovinu Hrvatsku.

Podržao je Tomislava Budimira u njegovoj kandidaturi za gradonačelnika Sinja i Zlatka Ževrnju u utrci za županakojega je predstavio kao onga koji zna i može.
HDZ ima vlast u 38 od ukupno 55 gradova i općina u Splitsko- dalmatinskoj županiji. Želim da ih nakon 19.svibnja bude još i više, a posebno da Sinj bude jedan od njih. Pozivam Vas da podržite i Zlatka Ževrnju, koji je tiho i samozatajno godinama radio i od općine Dugopolje stvorio nešto čemu se danas cijela Hrvatska klanja. Podržite ga jednako i dajte mu povjerenje kao što ste podržali mene prije 4 godine.- poručio je Sanader.

Za kraj su svi govornici pozvali kolege da ne zaborave izaći na izbore za Europski parlament u nedjelju, 14.travnja, da animiraju svoje obitelji i prijatelje i zaokruže listu broj 12, jer je od izuzetne važnosti tko će nas sutra predstavljati u Europi, a HDZ-ova koalicijska lista, na čelu s njenom nositeljicom Dubravkom Šuicom nudi najbolje i najsposobnije kandidate koji će dostojno predstavljati našu domovinu u Europskom parlamentu. Spominjući ostale kandidate, nazočni su večikim pljeskom reagirali na spomen imena Zdravke Bušić koju je Sanader predstavio kao sestru našega Zvonke Bušića, blisku suradnicu pokojnog Bruna Bušića i prvoga hrvatskog predsjednika Tuđmana.

Nakon ovih riječi okupljeni su se uputili na sinjsku Pjacu na druženje uz kavu s građanima kojima su ovom prilikom HDZ-ovi kandidati dijelili kroasane, što je većina Sinjana dočekala sa simpatijama. Na trgu su budućeg župana Ževrnju dočekali i s njim kavu popili, bivši alkarski vojvoda, legenda Cetinske krajine, umirovljeni general Mirko Norac, brigadir Čikara i drugi branitelji.
(EM)

 Petar Škorić, Mirko Norac i Zlatko Ževrnja na sinjskoj Pjaci

Primjedbe

Popularni postovi