Priopćenje braniteljske udruge Zavjet


Braniteljsk

Braniteljska udruga "Zavjet": U normalnoj državi bi premijer nakon ovakvih izjava podnio ostavku
Foto; Dragan Matić/Cropix
UDRUGA hrvatskih branitelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore poslala je dva otvorena pisma premijeru Milanoviću u kojima traže da podnese ostavku i raspusti Vladu i to zbog svojih izjava o "građanskom ratu" u Hrvatskoj.

"U svakoj normalnoj državi premijer bi nakon ovoga podnio ostavku"

"Pozorno smo više puta poslušali i pogledali Vašu izjavu sa Središnjeg odbora SDP-a, i kolikogod se Vi sada pokušavali pravdati pred hrvatskom javnošću, ostaje činjenica da ste neuspjelom analogijom s Finskom eksplicitno izjavili da je u Hrvatskoj bio građanski rat.

Iako ste i sami izjavili da „svatko mora paziti što izjavljuje“, ostaje dojam da ni sami niste sigurni kakav karakter je imao obrambeni Domovinski rat. Iako ste u Hrvatskom Saboru i sami podržali Deklaraciju o Domovinskom ratu. Iako znate da je i Vijeće EU službeno potvrdilo da je riječ o agresiji na Republiku Hrvatsku. Znate i da je Haaški sud svoj pravorijek izrekao oslobađajućom presudom generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Pa se ne možemo ne pitati od kud vam, makar i u podsvijesti, ideja o građanskom ratu. U svakoj normalnoj demokratskoj državi, nakon takve izjave premijer bi podnio ostavku, na što Vas i mi pozivamo ovim svojim otvorenim pismom. Sada znamo da ni izjava o Hrvatskoj kao "slučajnoj državi" nije lapsus, nego Vaš doživljaj države u kojoj ste Vi zapravo "slučajni premijer".

Nakon svega nam ne zvuče slučajno i neoprezno izrečene izjave Vaših ministara koji se usuđuju naše visoke katoličke uglednike uspoređivati s ratnim zločincem Miloševićem. Upiru u druge stranke nedemokratski prst prijetnje, nazivajući ih zločinačkim organizacijama – sve nekažnjeno, a evo, izgleda na koncu i poticano od Vas kao predsjednika Vlade.

Kada bi SDP bio demokratska stranka i kada bi se usudili progovoriti i prigovoriti svom predsjedniku, zasigurno bi mnogi čestiti članovi stranke, branitelji i svi koji su na bilo koji način dali svoj obol u obrani i obnovi Lijepe naše, reagirali kao i mi, tražeći od Vas najmanje što se može tražiti – ispriku svim braniteljima i građanima Republike Hrvatske.

Ne manje nas brine i začuđuje nereagiranje DORH-a koji je po definiciji, prirodom posla, zadužen za promptno reagiranje kada je riječ o ugrozi Ustava RH, a upravo je o tomu riječ.

Stoga Vas mi iz "Zavjeta", braniteljske udruge koja okuplja sve branitelje iz Hrvatske, BiH i dijaspore, pozivamo da se ispričate hrvatskoj javnosti, jasno odredite o karakteru obrambenog, domovinskog rata koji je za nas svetinja ili podnesite ostavku kao jedini ispravan i moralan čin nakon ovakvog javnog sramoćenja svih žrtava Domovinskog rata"
, stoji u pismu koje potpisuje predsjednik "Zavjeta" Boris Mužanović.

M.L., index.hr

Primjedbe

Popularni postovi