Pad komunista i HNS-a, uspon HDZ-a, Hrasta i Laburista u Dubrovniku


U Dubrovniku završeno veliko istraživanje o potpori političkim strankama: Vladajući dramatično pali, HDZ, Laburisti i HSS rastu

  • Naslov: Anketa Foto:
  •  
  • Naslov: Anketa Foto:
Veliko on-line istraživanje javnog mišljenja o popularnosti dubrovačkih političkih stranaka, koje je u periodu od 17. – 28. veljače na doista reprezentativnom uzorku od 2.430 građana proveo portaloko, pokazuje kako je SDP u Dubrovniku doživio dramatičan pad, te je sada na niskih 8,43 posto. Prema rezultatima do kojih smo došli, HDZ je u Dubrovniku stranka sa najvećom potporom biračkog tijela, i sada je na 14,60 posto.
Zahvaljujući u najvećoj mjeri politici središnjice, kao i vrlo živim saborskim aktivnostima članova stranke, Laburisti su u Dubrovniku također upisali veliku popularnost, te su sada na 12,8 posto potpore birača. Sam Lesar dospio je na drugo mjesto najpozitivnijih političara, odmah iza predsjednika države Ive Josipovića.
U Dubrovniku je dramatično pala popularnost i druge najjače stranke vladajuće koalicije, HNS-a, koja je sada na mizernih 2,43 posto, te u ovom momentu nedostižan se čini čak i izborni prag. Iznenađenje predstavlja jako dobar rejting HSS-a, možda najveći u Hrvatskoj. Naime, u ovom trenutku stranka se nalazi na 13,9 posto potpore birača, i po uspješnosti je druga dubrovačka politička stranka, odmah iza HDZ-a.
No, možda najveće iznenađenje ove ankete predstavljaju dobar rezultati Dubrovnik regije, koja se, izgleda, uspjela nekako konsolidirati nakon nedavnih stranačkih lomova, te su sada na 9,91 posto potpore birača. HRAST je također iznenađujuće dobro plasiran, u ovom momentu uživa potporu 6,87posto. HSP AS nije nimalo iskoristio pad popularnosti vladajuće koalicije, lagano klize prema dolje, i sad su s ranijih 5,5 posto pali na 4,48 posto. Morati će uložiti dodatni napor kako bi prešli izborni prag.
Popularnost ostalih stranaka kreće se između nula i pet posto. HSLS tako ima 0,82 posto, HSP 1,64posto, HČSP 2,11 posto, i tako redom... Portalokoteam



Datum zadnje izmjene:28.02.2013 23:47

Primjedbe

Popularni postovi