Zašto HTV favorizira bivšeg svećenika Grubišića?

utorak, 26.veljače 2013

Sanader Radmanu: Zašto HTV favorizira Grubišića?!

 Ante Sanader, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a  Splitsko-dalmatinske županije uputio je Goranu Radmanu, ravnatelju Hrvatske radio televizije otvoreno pismo povodom ignoriranja najave kandidatureZlatka Ževrnje za župana Splitsko-dalmatinske županije.
Otvoreno pismo Ante Sanadera, inače aktualnog  splitsko-dalmatinskog župana, prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,
obraćam Vam se zbog krajnje nekorektnog i neprofesionalnog poteza Hrvatske televizije, koja je u okviru svog programa ignorirala najavu kandidature gospodina Zlatka Ževrnje za župana Splitsko-dalmatinske županije. Iako je konferencija za medije, koja je povodom kandidature gospodina Zlatka Ževrnje održana 21. travnja 2013. godine s početkom u 9 sati, pravovremeno najavljena te su snimatelj i novinar HTV-a nazočili konferenciji, HTV je ovaj događaj marginalizirao te ga je popratio tek kratkom viješću na svom 4. programu.
Hrvatska radiotelevizija, kao javni medijski servis, ima obvezu svoje gledatelje objektivno i nepristrano informirati o zbivanjima u političkom životu, bez priklanjanja određenim stranama koje su uključene u politička zbivanja. Vjerovali smo kako će tu svoju dužnost HTV u konačnici i izvršiti, odnosno da će naknadno ispraviti svoj propust i u okviru svog programa kandidatu HDZ-a, gospodinu Zlatku Ževrnji, dati jednak medijski prostor kao i drugim istaknutim kandidatima za župana Splitsko-dalmatinske županije, međutim to se nije dogodilo.
Stoga smo Vam se odlučili obratiti i ovim otvorenim pismom, kako bi javno izrazili neslaganje s očiglednim favoriziranjem jednog kandidata za župana Splitsko-dalmatinske županije u programu HTV-a, gospodina Ivana Grubišića, a na štetu kandidata ŽO HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, gospodina Zlatka Ževrnje.
Gospodine Radman, od Vas kao ravnatelja Hrvatske radiotelevizije i stoga glavne odgovorne osobe, tražimo da nama i hrvatskoj javnosti objasnite kriterije po kojima ste neovisnom kandidatu, gospodinu Ivanu Grubišiću, dali prostor za izravno obraćanje naciji u središnjem i trećem Dnevniku Prvog programa HTV-a, popraćeno komentarima čelnika političkih stranaka koje djeluju na  području Grada Splita, dok ste istodobno ignorirali vijest o kandidaturi gospodina Zlatka Ževrnje.
Uzgred rečeno, gospodin Ževrnja, inače načelnik Dugopolja, jedne od najuspješnijih općina u Hrvatskoj, te predsjednik HDZ-ova Odbora za gospodarstvo na nacionalnoj razini, po svim je provedenim anketama najizgledniji kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije.
Napominjem da sam kao aktualni župan Splitsko-dalmatinske županije i predsjednik HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, javnosti sa zadovoljstvom predstavio anketama potvrđeno najboljeg kandidata najjače političke stranke u Županiji, kao i aktualnoga te budućeg zamjenika župana, gospodina Luku Brčića. Predstavljanju je nazočio veliki broj gradonačelnika, načelnika i javnih osoba, koji su svojom dolaskom iskazali javnu potporu našim kandidatima.
Zaključno, izražavam nadu kako je ovakvo eklatantno kršenja pravila u radu javne televizije bilo iznimka, te da ćete se zbog ovog propusta ispričati bar građanima Splitsko-dalmatinske županije. Također, nadam se da ćete hrvatsku javnost ubuduće nastojati objektivno informirati, vodeći računa o jednakoj zastupljenosti svih političkih strana", stoji na kraju Sanaderovog otvorenog pisma Goranu Radmanu.
JOŠKO DADIĆFoto: Duje Klarić, Goran Mehkek / CROPIX

Primjedbe

Popularni postovi