Stožer za obranu Vukovara traži odgovore


Vukovarski dogradonačelnik u paravojnom kampu u Srbiji?

Je li predstavljao grad Vukovar i Vukovarce, pitaju u Stožeru gradonačelnika Sabu koji još nije odgovorio

Vukovarski dogradonačelnik u paravojnom kampu u Srbiji?
Dejan Drakulić
Foto: 'Branimir Bradaric/Vecernji list'


Dejan Drakulić (SDSSB), zamjenik gradonačelnika Vukovara, sudjelovao je 15. srpnja 2012. na otvorenju tzv. međunarodnog paravojnog kampa u Banji Junaković kod Apatina u Srbiji. Riječ je kampu u kojem djecu i mladiće srpske nacionalnosti u dobi od 10 do 19 godina obućavaju vojnim vještinama, a kamp organizira desničarska udruge „Patriotska Fronta" čiji je osnivač " Udruženje ratnih veterana srpskih zemalja 1990-1999 ", sa sjedištem u Bačkoj Palanci, Trg bratstva i jedinstva 21.
Izvijestili su o tome, za njih neprimjerenom posjetu, iz Stožera za obranu Vukovara.
U priopćenju pišu kako se radi o krajnje ekstremnoj paravojnoj organizaciji koju su i sami Srbi proglasili i prozvali profašističkom.

-          U kamp se dovode djeca iz „svih srpskih zemalja“ pri ćemu se misli na Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo i sl., a instruktori u kampu su, kako oni kažu, prekaljeni srpski ratnici i članovi krajnje desnih ruskih militantnih skupina i organizacija. U financiranju kampa, između ostalih, sudjeluje i veleposlanstvo Rusije u Beogradu.
-          Sve to baca sjenu na na istinitost i dobronamjernost iskaza političkih predstavnika srpske nacionalne manjine u Vukovaru, kao i njihovog glavnog lidera i „zaštitnika“ u Hrvatskoj gospodina Milorada Pupovca, koji se često u zadnje vrijeme nazivaju i smatraju velikim demokratima, i koji prozivaju vukovarske branitelje i Hrvate u Vukovaru nedemokratima, piše u priopćenju.
Stožeru posebno smeta i što je na otvaranju kampa nastupio i KUD Sloga, iz Vukovara koje se financira sredstvima iz proračuna grada Vukovara u trostruko većem iznosu u odnosu na ostale hrvatske, mađarske, rusinske i dr. KUD-ove.
Priopćenje je odaslano i na adrese gradonačelnika Želja Sabe te Milorada Pupovca.
Više o svemu čitajte na Večernjakovu blogu Sandre Sabljak Gojani ovdje.

Stožer za obranu Vukovara zahtjeva odgovore

Pitanja za gradonačelnika Vukovara Željka Saboa:
1. Jeste li gospodine gradonačelniče Sabo znali za nazočnost vašeg zamjenika gospodina Dejana Drakulića na otvorenju ovog ekstremističkog i paravojnog kampa u Srbiji?
2. Je li on tamo pretstavljao grad Vukovar i građane grada Vukovara?
3. Kako ćete ga sankcionirati i dali će te i dalje ostati u koaliciji s tim i takvim demokratima.
4. Kako ćete gospodine gradonačelniče Vukovara građanima Vukovara opravdati dodijeljena sredstva iz proračuna grada KUD-u „Sloga“ koje svojim prisustvom i programom veliča nešto čega se i inače radikalna srpska javnost srami i odriče.
Pitanja za gospodina Milorada Pupovca:
1. Zašto svo vrijeme šutite i ne kažete hrvatskoj javnosti zbog čega i s kojim ciljem u tajnosti odvodite srpsku djecu u ovakve paravojne kampove u Srbiji.
2. Zašto politički predstavnici Srba iz Hrvatske sudjeluju na proslavama i otvaranjima ovakvih paravojnih kampova u Srbiji?
3. Koji je cilj obuke srpske djece i srpskih mladića iz Hrvatske da se obučavaju u pucanju iz automatskog naoružanja, u bacanju ručne bommbe, u uporabi noža kao hladnog oružja i drugim vojnim vještinama?

Primjedbe

Popularni postovi