SDŽ jednoglasno predložio Zlatka Ževrnju za kandidata za župana


Splitsko-dalmatinski HDZ i službeno je u petak predstavio Zlatka Ževrnju, dugogodišnjeg načelnika Dugopolja, kao svog kandidata za župana. Predložio ga je sadašnji župan Ante Sanader, a županijski odbor stranke jednoglasno ga je izabrao za svog kandidata. Odlučeno je da se za dožupana predloži Luka Brčić koji i sada obavlja tu dužnost. Sa Ževrnjom na čelu županije i s Vjekom Ivaniševićem kao kandidatom za gradonačelnika, HDZ-ovci su sigurni u pobjedu.
- S njima ćemo pokazati da smo najbolji kao što je i Hajduk najbolji – poručio je Ante Sanader.
Ževrnja je rekao da je sretan što je predložen i izabran za kandidata te da je njegova obaveza i dužnost opravdati ukazano povjerenje.
- Vjerujem u sebe i u ono što sam radio. Više od 20 godina radim na gospodarskom razvoju lokalne samouprave. U ljeto 1990. do kraja 1994. stjecao sam znanje u Općini Solin. Na čelu Dugopolja sam 16 godina. U našu gospodarsku zonu smo uspjeli privući investitore, izgraditi 84 objekta, još šest ih se gradi, a dio ih je u pripremi. Uloženo je 9 milijardi kuna, iz ovog projekta je u državni proračun uplaćeno milijardu i 800 milijuna kuna, a samo su Hrvatske vode dobile 100 milijuna kuna. Znanje koje sam stekao po pitanju razvoja gospodarstva prenijet ću i na ostale gradove, općine i otoke u županiji. Taj posao nije lagan, ali spreman sam i 20 sati dnevno raditi na tome – rekao je Ževrnja.
Ante Sanader u Saboru će se pridružiti Duji Marasoviću. Ishvalio je Ževrnju i obrušio se na izjavu don Ivana Grubišića, Ževrnjinog protukandidata, koji je rekao da je posao u županiji lakši nego u gradu jer je županija financijski stabilna.
- Od pustoši i kamenjara je Ževrnja uspio napraviti gospodarsku zonu s 3200 zaposlenih. Budući da je nezaposlenost jedan od najvećih problema ove županije odlučili smo da bi on bio pravi čovjek na pravom mjestu. Županija jest financijski stabilna, ali to nije lagan posao kao što to neki govore. Mnogo je posla i truda uloženo u to da bi županija postala financijski stabilna i taj se posao ne može napraviti u pet radnih sati dnevno kako neki misle – rekao je Ante Sanader.
Ževrnjin program gospodarskog razvitka trebao bi biti poznat kroz nekoliko dana, a on kaže da će se temeljiti na poticanju malog i srednjeg poduzetništva sufinanciranjem kamata, osnivanju jamstvenog fonda za poduzetnike te da će nastojati biti stručni servis koji će raditi na razvoju turizma.
- Svjesni smo da neki gospodarski alati nisu u rukama županije. Primjerice, po pitanju Konstruktora županija ne bi mogla ništa napraviti jer je sve u rukama ministarstava i Vlade, no moramo raditi na tome da svi budemo uvezani – poručio je Ževrnja.

Primjedbe

Popularni postovi