Mini-klauzura splitsko-dalmatinskog HDZ-a u Sinju


Danas (subota) su u Sinju skoro pet stotina dužnosnika HDZ-a SD županije i svih gradskih i općinskih stranačkih organizacija  iskazali stranačko jedinstvo i punu spremnost stranačkih organizacija za izazov lokalnih izbora koji će se održati za četiri mjeseca. Mini-klauzuru, kako su je nazvali neki stranački dužnosnici, vodio je poznati sinjski radijski novinar, voditelj Denis Šabić. 



Sinjska kino dvorana je bila pretijesna primiti sve zainteresirane za upoznavanje s detaljima političke kampanje koju će na razini županije voditi Ante Mihanović, zastupnik u županijskoj Skupštini i bliski suradnika ktualnog župana Ante Sanadera.
On je nazočne stranačke dužnosnike kroz interesantnu računalnu prezentaciju upoznao sa strukturom, ciljevima i konkretnim zadaćama glavnog i provedbenog izbornog stožera županijskog HDZ-a, dodajući korisne savjete s nedavne opatijske klauzure HDZ-a na nacionalnoj razini. O svakom odjelu provedbenog izbornog stožera govorio je jednostvanim jezikom iskusnog stranačkog operativca, jasno, precizno, koncizno i iznimno dojmljivo. Posebno je upozorio na promjene izbornog zakona koje se odnose na lokalne izbore, navlastito na financiranje političke kampanje uz napomenu da će, odmah po usvajanju izmjena i dopuna zakona o financiranju političkih stranaka, svima u stranačkoj vertikali proslijediti ono što moraju znati kada je riječ o prikupljanju sredstava za kampanju i izvješćivanju nadležnih tijela o svakoj potrošenoj kuni u kampanji za gradska vijeća, načelnike i gradonačelnike, županijsku skupštinu i župana. Mihanović je čistom primjenjenom matematikom pokazao što je uloga stranačkih dužnosnika, volontera i simpatizera u novom pobjedničkom pohodu HDZ-a na vlast u SDŽ i svim gradovima od Vrgorca do Sinja i Trogira. Ali nije zaboravio naglasiti da je ovo okupljanje prije svega u funkciji stvaranja pobjedničke atmosfere i aktiviranja svakog člana stranke, što je kasnije u nadahnutom, motivacijskom govoru ponovio i župan Ante Sanader. Za razliku od prijašnjih godina, HDZ je ovaj put na vrijeme počeo formirati izborne stožere, izrađivati bazu podataka budućih HDZ-ovih barača i, ne manje bitno, raditi na izradi aktualiziranog gospodarskog programa za cijelu Hrvatsku, s posebnostima svake županije, grada i općine u cijeloj Hrvatskoj.

Saborski zastupnik iz ovog kraja, član nacionalnog Provedbenog izbornog stožera HDZ-a, Ante Babić je stavio naglasak na komunikacijsku protočnost i što veću učinkovitost svakog pojedinca uključenog u izborni proces. Dobro je primjetio da nekim manjim gradovima i općinama nije toliko bitna forma, tj. preslik županijskog izbornog stožera koliko redovna, svakodnevna interpersonalna komunikacija sa svakim članom stranke i svakim potencijalnim biračom na terenu. Naglašavajući tešku bitku HDZ-ovaca s uglavnom nesklonim tiskanim i elektronskim medijima, usporedio je zadaću svih stranačkih dužnosnika po manjim gradovima, općinama i temeljnim ograncima s „blagoslovom kuća“ koje su župnici nedavno završili po župama. Jednostavno, mora se doći do svakog birača, „od vrata do vrata“, ali i koristeći lakše dostupne, necenzurirane komunikacijske kanale društvenih mreža kao što su face book, tweeter, You tube, blogovi i internetske stranice. Babić je ukazao i na mogući problem s biračkim popisima koje „policijskim metodama“ sređuje i uređuje osobno ministar Bauk. „Vlada koja je zaratila sa svima od Crkve, Sindikata, branitelja, roditelja, poslovnih ljudi itd.“, rekao je Babić – „nema nikakav autoritet niti može pomoći SDP-u na ovim lokalnim izborima, ali to ne znači da će HDZ automatski dobiti glasove nezadovoljnih građana“.



Predsjednik kluba utemeljitelja HDZ-a, Marko Luetić je današnje okupljanje označio kao izvrstan primjer zajedništva svih stranačkih struktura bez kojeg nema obnove stranke. Nije propustio primjetiti da ima nekih gradskih i općinskih organizacija koje prigodom obljetnica utemeljenja HDZ-a u svojim sredinama ne pozivaju utemeljitelje što je nedopustivo.

Skupu se obratio i Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, pozdravljajući nazočne i u ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Splita, Vjekoslava Ivaniševića koji zbog nepredviđenih i neodgodivih obveza nije mogao nazočiti današnjoj stranačkoj mini-klauzuri. Škorić je ukazao i na neke slabosti HDZ-a koji se u međuvremenu bio odnarodio, obahatio i odmakao od ideala utemeljitelja stranke, pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana. „Na nepovjerenje unutar stranke odgovorili smo otvaranjem vrata svima koji su zbog bilo kojih razloga, često s pravom razočarani, bili zamrznuli svoje djelovanje ili napustili stranku. Okupili smo kroz stranačke odbore na stotine mladih, stručnih domoljuba spremnih za nove pobjede“, naglasio je Škorić.



Na koncu je župan Ante Sanader u emotivnom, pravom motivacijskom govoru pozvao sve nazočne na mobilizaciju i aktiviranje svih potencijala za još jednu pobjedu koja će zasigurno biti znak i poticaj nacionalnom vodstvu HDZ-a da su na dobrom putu stvaranja ozbiljne alternative sadašnjim nekompetentnim, ideologiziranim, bahatim neokuminističkim političkim elitama. „Nismo slućajno u Sinju“ – rekao je župan Sanader. „Ovdje smo se, na prijedlog tadašnjeg predsjednika ŽO HDZ-a, Živka Nenadića, okupili i prije četiri godine. I pobijedili! Ali smo tu i da damo potporu našim sinjskim kolegama za povratak na vlast u Sinju“. On je rekao da većina državnih medija nije na strani HDZ-a, da stranka nema sredstava za plakate i reklame, ali da se pouzdaje u živu riječ svakog stranačkog dužnosnika sa svim biračima, razočaranim potezima aktualne vlasti.
U hotelu Alkar je održana PRESS konferencija županijskih dužnosnika stranke u organizaciji Odjela za medije Provedbenog izbornog stožera HDZ-a SDŽ, a svi nazočni su ostali u kratkom druženju na prigodnom domjenku koji su zajednički pripremili dužnosnici svih gradskih, općinskih i temeljnih ogranaka HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. Najavljeno je slijedeće slično okupljanje za mjesec dana, prije Izvještajnog Sabora HDZ-a, 9. ožujka ove godine.

PIS ŽO HDZ
Odjel za odnose s javnošću

Primjedbe

Popularni postovi