Koju poruku je poslao bacač dimne bombe u dvorište splitskog sjemeništa?


Ravnatelj splitskog sjemeništa: Dimna bomba bačena nam je zbog spolnog odgoja

Jesu li na redu prave bombe koje ubijaju svećenike, redovnike i redovnice kao što je to bilo poslije '45 - pita se ravnatelj Sjemeništa dr. Mladen Parlov.
Dimna bomba kućne izrade ubačena je u ponedjeljak oko 12.30 sati Nadbiskupskog sjemeništa iNadbiskupijske klasične gimnazije u Splitu.
Kako piše Večernji list, ravnatelj Sjemeništa dr. Mladen Parlov rekao je kako je 'bomba izazvala malu materijalnu štetu, ali veliku neugodu'.
- Nadzorne kamere otkrivaju kako je riječ o mlađoj osobi, kapuljačom prekrivena lica, koja baca bombu u predvorje zgrade, a istodobno pazi da je kamera ne snimi - rekao je Parlov te dodao da je 'bacanje bombe vjerojatno povezano s aktualnim medijskim polemikama na temu spolnog odgoja u osnovnim i srednjim školama, a što u pojedinim medijima prerasta u pravu kršćanofobiju i izljeve mržnje protiv Katoličke Crkve'.
Upitao se i što je sljedeće, 'jesu li su na redu prave bombe koje ubijaju svećenike, redovnike i redovnice kao što je to bilo poslije '45?'
- Dosta je javnog izrugivanja onih koji su drugačiji i misle drugačije! Apeliram na sve urednike medija da ne objavljuju priloge koji potiču na mržnju i netoleranciju, bez obzira tko im je autor. Administratori pojedinih portala trebali bi skinuti svaki post koji u sebi nosi mržnju prema bilo kome. Jedino svi zajedno, u odgovornosti prema vlastitim riječima i djelima, poštivajući druge osobe i njihova uvjerenja, možemo izgraditi humanije, pravednije i bolje društvo. A valjda to svi želimo - poručio je dr. Mladen Parlov.
Autor: Dr. K./dnevno Photo: Pixsell

Primjedbe

Popularni postovi