U SRIJEDU NAVEČER U SPLITU U SJEMENIŠTU GOSTUJE FRA MIĆA STOJIĆ


TRIBINA »STOPAMA MIRA: FRA MILJENKO STOJIĆ – JEDNO DJELO...

U SPLITU 13. PROSINCA TRIBINA »STOPAMA MIRA: FRA MILJENKO STOJIĆ – JEDNO DJELO U ZRCALU SADAŠNJOSTI«
Književni, istraživački i novinarski rad fra Miljenka Stojića tema je javne tribine pod nazivom »Stopama mira: fra Miljenko Stojić – jedno djelo u zrcalu sadašnjosti« koja će se, u četvrtak, 13. prosinca 2012., održati u Splitu u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa, Zrinsko-frankopanska 19., s početkom u 18.00. Organizator je ove zanimljive tribine poletna Hrvatska udruga Benedikt.
Tribina će tematski biti podijeljena u tri zasebne cjeline, između kojih će nazočni moći uživati u odabranim ulomcima iz Stojićevog književnog djela protkanog čovjekoljubljem, bogoljubljem i domoljubljem.
U prvom dijelu o iznimno plodnom književnom djelu fra Miljenka Stojića govorit će Krešimir Šego, koji će se ujedno osvrnuti i na neke trendovske procese što itekako utječu na suvremenu hrvatsku književnu riječ.
Tomislav Đonlić, mladi doktorand povijesnih znanosti, kroz raščlambu istraživačkog rada Vicepostulature postupka mučeništva »fra Leo Petrović i 65 subraće« te Komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij, dviju crkvenih institucija koje se sustavno bave istraživanjem komunističkih zločina a čiji je fra Miljenko Stojić istaknuti član, progovorit će o pobijenim hercegovačkim franjevcima, razlozima zbog kojih hrvatske državne institucije bježe od komunističkih zločina te o komunističkim zločinima na području Splita i okolice.
O fra Miljenku Stojiću kao novinaru i kolumnisti govorit će Ivan Zlopaša, član uredničkog vijeća portala HRsvijet, te će ujedno predstaviti i njegovu novu knjigu »Halo, ovdje Herceg Bosna« koja se sastoji od kolumni što ih je Stojić objavljivao na dotičnom portalu. Na  koncu će se prigodnim riječima nazočnima obratiti i sam autor.
Nakon rodne župe Čerin, gdje je u povodu 25 godina njegovog svećeničkog rada održano prvo tematsko predstavljanje pisane riječi ovog franjevca, književnika, istraživača i novinara, splitska će tribina biti druga u nizu, nakon čega, uz Božju pomoć, slijede predstavljanja u drugim mjestima diljem Hrvatske i Herceg Bosne – BiH.
Renata Dobrić/HUB

Primjedbe

Popularni postovi