PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA: ČAČIĆ SE MORA U ROKU MJESEC DANA JAVITI NA ODSLUŽENJE TRISTOTINETRIDESETRODNEVNE ZATVORSKE KAZNE

Mađari presudili: Radimir Čačić ide na 11 mjeseci u zatvor!

Pošto je sud u Kapošvaru odredio Čačiću bezuvjetnu kaznu zatvora od 11 mjeseci, ostaje za vidjeti hoće li prvi potpredsjednik Vlade održati svoju riječ i odstupiti sa svoje dužnosti, kako je obećao prije dvije godine.
  • Autor: Dnevno.hr
  • Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
  • Srijeda, 14.11.2012 12:59
Prema informacijama iz Mađarske, kako ih prenosi Reuters, potvrđena je presuda iz lipnja ove godine, kad je ministar gospodarstva nepravomoćno osuđen na 22 mjeseca zatvora, ali uvjetno s tri godine kušnje.
Sada, određeno je da Čačić mora 11 mjeseci provesti u zatvoru, a drugih 11 mjeseci je uvjetna kazna. Čačić nije bio prisutan na izricanju presude jer je s hrvatskom delegacijom na povratku iz Katara.
Također, ovaj put Čačić nema pravo na žalbu i mora početi služiti zatvorsku kaznu u roku od najkasnije dva mjeseca.
Prvostupanjska presuda iz lipnja je uslijedila nakon dugog procesa zbog Čačićevog izazivanja prmetne nesreće u siječnju 2010. godine. U nesreći je poginulo dvoje ljudi.
Mađarski odvjetnik prvog potpredsjednika hrvatske vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića, Peter Zemcznik, u srijedu nije želio komentirati presudu, objašnjavajući da se još nije čuo sa svojim klijentom.
- Ne mogu o tome razgovarati sve dok se ne čujem sa svojim klijentom - rekao je Zemcznik za Hinu.
Upitan može li potvrditi da bi Čačić trebao odslužiti polovinu dosuđene zatvorske kazne, odnosno 11 mjeseci, mađarski odvjetnik ponovio je da ne može komentirati ali 'da je to u skladu s mađarskim zakonima'.
Podsjetimo, Radimir Čačić je već ranije najavio da će odstupiti sa svoje dužnosti kao prvi potpredsjednik Vlade samo ako dobije bezuvjetnu zatvorsku kaznu na sudu u Mađarskoj. Također, sve se događa za vrijeme aktualnog sata u Saboru, pa je i pitanje vezano za Čačića upućeno premijeru Milanoviću.
- To ne mogu potvrditi, odgovor bi bio hipotetske naravi, kad budem imao točnu informaciju, moći ću reći nešto o tome - suzdržano je rekao Milanović dodajući: 'Znam da vas zanima, i mene zanima...'.
Pogledajte snimku na kojoj Čačić obećaje da će dati ostavku u slučaju bezuvjetne kazne zbog prometne u Mađarskoj:

Primjedbe

Popularni postovi