POST I MOLITVA ZA GENERALE

Drage sestre i braćo!
Pozivamo vas na post i molitvu uoči donošenja konačne presude Haškog tribunala hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini u subotu, 16.studenog. Potičemo vas da u duhu zajedništva molite za one koji su dragovoljno predali svoje živote za spas hrvatske domovine. Molimo se da pravedni Stvoritelj očituje svoju slavu i obrati srca sudaca koji će donijeti presudu da ona uistinu bude u skladu s pravom i pravdom. Jer presuda generalima jest presuda Republici Hrvatskoj, Domovinskom ratu te svim tekovinama najmlađe hrvatske povijesti i njezine državnosti.
" Nadalje, kažem vam, ako dvojica od vas na zemlji jednodušno zaištu što mu drago, dat će im Otac moj, koji je na nebesima. Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima." (Matej 18,15-20) 

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, u Splitu, u sjemenišnoj kapeli u četvrtak, 15. XI u 18 oo će biti služena sveta misa za sve naše nepravedno suđene časnike kao i za one koji tek očekuju presudu. Nakon toga je tribina "HRVATSKA 21 GODINU POSLIJE" koju će moderirati splitski novinar Joško Dadić. O ulozi katoličke Crkve u tom vremenu, govorit će prof. dr. Mladen Parlov. Na tribini će sudjelovati i profesor moderne povijesti dr. Jakir, kao i branitelji Mario Tomasović ili pukovnik Mirko Čondić.

Primjedbe

Popularni postovi