PRVI SNIJEG

U nižim krajevima temperature se kreću od nule pa do tri stupnja, a u gorskoj Hrvatskoj koji stupanj ispod nule. Na Jadranu se očekuje bura, a i nekim dijelovima Hrvatskog zagorja, točnije mjesto Bednja jutros mjeri čak 14 centimetara snijega, u Krapini  je visina snježnog pokrivača 4 centimetra, u Varaždinu tri, u Čakovcu također tri. Na sljemenu ima 4 centimetra snijega. Zbog olujnog vjetra zabrana je promet za sve skupine vozila na dionici autoceste A 6 između čvorova Delnice-Kikovica, u oba smjera. Autocestom A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča, dionicom Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Senja i Paškim mostom smiju voziti samo osobna vozila. Na Krčkom mostu zabranjen je promet za prvu skupinu vozila- autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na dionici Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno još i za dostavna i teretna vozila s natkrivenim teretnim prostrom (I. i II. skupina).
Zimski uvjeti na snazi su na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo, te na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru i riječkom zaleđu:
D3 Zdihovo-Stubica(Vrbovsko),
D3 Stubica (vrbovsko)-Kupjak-Delnice-Sopač,
D32 Prezid-Delnice,
D42 Stubica-Ogulinski Hreljin,
D203Brod na Kupi-Delnice,
D305 Parg-Čabar,
D501Gornje Jelenja-Oštrovica D8-Meja,
D3 kikovica-G.Jelenja-Delnice,
ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužina,
ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-G.Jelenje (D3),
ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine,
ŽC5030 Platak-Kamenjak,
ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak,
ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk.
U Lici, zimski uvjeti uvedeni su na cesti D23 Žuta Lokva-Senj, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog. Zbog snijega ili susnježice sporije i otežano promet teče na autocesti A2 između čvorova Krapina i Trakoščana i autocestom A4 od Komina do Goričana.
Foto: Alex Bijažić

Primjedbe

Popularni postovi