Preskoči na glavni sadržaj

PELJEŠKI MOST OD BRODICA I LAĐICA

pelješki most

Pelješki most od lađa i brodica

U organizaciji udruge branitelja „Zavjet“ i Udruge lađara Neretve, 9. rujna ove godine u devet sati stotinama lađa i brodica spojit će se kopno i Pelješac na mjestu gdje je već trebao biti izgrađen famozni  Pelješki most.
Ovim činom organizatori žele svim nadležnim institucijama još jednom poslati poruku o nemogućnosti normalnog života na jugu Hrvatske bez mosta. Projekt će se zvati: „Bilo naroda – želimo most!“.
„Osjetili smo bilo hrvatskoga naroda u Dubrovniku, na Pelješcu i Korčuli, u dolini Neretve i želimo i na ovaj način pokazati životnu važnost mosta za ljude iz ovoga dijela zemlje“, rekao je idejni začetnik neretvanskog spektakla, Maratona lađa, i počasni predsjednik Udruge lađara Neretve Milojko Glasović, koji zajedno s predsjednikom „Zavjeta“ Dubrovačko – neretvanske županije Mladenom Miloševićem osmišljava cjelokupan projekt. „Nedopustivo je da jedna država bude razdvojena na ovakav način kao Hrvatska i da to bude predmet trgovine bilo koje političke skupine.
Ovim činom pozivamo sve odgovorne da hitno započnu s realizacijom izgradnje mosta, jer nismo stvarali Hrvatsku da bi bila razdijeljena. Pozivamo sve branitelje, bez ikakva politikanstva, da nam se pridruže“, rekao je Milošević.
Za „stvaranje“ mosta kopno-Pelješac trebat će nekoliko stotina lađa i brodica, pa organizatori pozivaju sve vlasnike plovila da se uključe u akciju, a na Noći prvaka u Kominu obavit će se dogovor s lađarskim ekipama, koje bi trebali dovesti pedesetak lađa. Planirano je da Šime Strikoman snimi tu jedinstvenu, milenijsku, fotografiju.
Ante Šunjić/ Slobodna Dalmacija

Primjedbe

Popularni postovi