ZBOG ČEGA SU BIVŠI KOMUNISTI POTREBNI KREATORIMA NOVOG SVJETSKOG PORETKA?



Pitanje povlačenje tjeralice za Josipom Perkovićem opet je otvorilo pitanje dvoličnosti određenih središta međunarodnih središta moći, pogotovo onih europskih. Sama mogućnost da se pitanje kaznene odgovornosti za zločine počinjene nad političkim neistomišljenicima, pokušava zataškati različitim političkim trgovinama, ucjenama i dealovima, teško kompromitira ta ista središta.



Što se zbiva iza kulisa, zbog čega čelnici međunarodnih i domaćih središta moći igraju dvostruke igre, pokušali smo doznati kroz razgovor s dvojicom kolumnista HRsvijeta Domagojem Antom Petrićem i Miljenkom Stojićem.

Obadvojica su bliski katoličkoj crkvi, instituciji čije stavove zagovornici totalitarnog komunizma i novog svjetskog poretka počesto etiketiraju kao nazadne, nedovoljno progresivne a počesto i „klerofašističke“.

Petrić je kao dugogodišnji hrvatski iseljenik živio u Argentini, gdje je djelovao kao istaknuti član niza kulturnih i karitativnih organizacija. Miljenko Stojić je franjevac, književnik, novinar i vicepostulator Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«.

Petrić: Komunističke strukture iznutra razaraju nacionalne države

-Klizanje nekadašnjih komunističkih zemalja prema rekomunizaciji, dopušteno je iz centara moći Europske unije, a Hrvatska kao da najbrže tone, ističe Domagoj Ante Petrić, pojašnjavajući način na koji su se bivši komunistički diktatori našli na platnom popisu novih gazda te dodaje kako rekomunizacija danas, za razliku od hladnoratovskog razdoblja, ne predstavlja značajniju vojnu opasnost.

Prema Petriću, postavljeni cilj je više nego očit.

- Te strukture sada iznutra razaraju nacionalne države koje su mogle i morale biti neki moralni, kršćanski čimbenici, što očito ne žele današnji čelnici Unije i njihovi šefovi u sjeni, kaže Petrić.

Govoreći pak o konkretnom slučaju Perković, Petrić smatra kako je riječ o koncesiji prema ostacima komunističke strukture u Hrvatskoj, ali i marginaliziranju Hrvatske u odnosu na EU.

-Ako Nobilo govori istinu ili potpunu istinu u slučaju udbaša Perkovića, što još sa sigurnošću ne možemo znati, onda se novi stav Njemačke može protumačiti samo kao koncesija komunističkoj strukturi Ive Josipovića i Zorana Milanovića, što nije ništa drugo nego korak prema marginalizaciji Hrvatske u odnosu na EU, smatra Petrić.

Stojic: Usluge bivših komunista i njihovih besprizornih potomaka koriste kreatori Novog svjetskog poretka

Franjevac Miljenko Stojić ističe kako su Hrvati, s obiju strana granica, na stoljetnom udaru masona i drugih zakulisnih središta moći. Kao temeljni razlog za te „nevolje“ Stojić vidi u tisućljetnoj odanosti hrvatskog naroda Katoličkoj Crkvi.

-Kao takvi Hrvati nisu pogodni za obavljanje raznoraznih prljavih poslova na ovim područjima niti su pouzdani nositelji tzv. novog svjetskog poretka. Trenutno se namjerno u čitavom svijetu, pa tako i kod nas, proizvodi gospodarska kriza da bi se na njezinom kraju pojavila jedna vlada, jedna banka, jedna vojska. Za žrtve se ne mari, pogotovo ako su kršćani. Danas ginu na sve strane, ne samo u arapskim i afričkim krajevima.

Činjenica kako se na čelu države u kojoj su katolici većina nalaze agnostici i ateisti za Stojića također nije slučajna.

-Nama se medijskim ili izbornim prijevarama nameću za vođe bezlične i besprizorne političke vođe, nastale u krugovima nekadašnjih komunista ili njihova vjerna potomstva. Takve ne zanima ni nacionalno, ni vjersko, ni ljudsko. Oni služe, gospodaru koji dobro plaća: Staljinu, Titu, novom svjetskom poretku, svejedno, kaže Miljenko Stojić.

Istovremeno, Stojić je uvjerenja kako se takvih procesa ne treba bojati, nego ih samo prepoznati i primijeniti prave obrambene mjere.

-Svatko ih ima u svojoj duši: istinitost, iskrenost, požrtvovnost, marljivost, hrabrost, ustrajnost... Zlo, koje je u srži tzv. novog svjetskog poretka i komunizma, pred ovim će svakako ustuknuti i mi ćemo biti pobjednici, zaključuje Stojić.

http://www.hrsvijet.net

Primjedbe

Popularni postovi