KAD HOĆE, ZNA I INDEKS BITI OBJEKTIVAN

U Čavoglavama se okupilo oko 70 tisuća posjetitelja

KLJUČNI PODACI
  • Nije nedostajalo ni uobičajenih parola, simbola te domoljubnih i inih tetovaža
Piše: B.La.
nedjelja, 5.8.2012. 20:44
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Janjetina, tetovaže i Thompson na motoru: U Čavoglavama se okupilo oko 70 tisuća posjetitelja
Foto: Bruno Konjević/Cropix
KAO i svake godine, u rodnom selu Marka Perkovića Thompsona, skuplja se velik broj slavljenika koji obilježavaju obljetnicu Oluje. I ove se godine u Čavoglavama okupilo četrdesetak tisuća posjetitelja, a ambicioznija predviđanja govore da bi se do početka koncerta moglo okupiti do sto tisuća ljudi. Ipak, prema policijskim procjenama, do kraja se večeri okupilo 70 tisuća ljudi.

Uz Tuđmana, Šuška, Gotovinu i Norca, štuju se i lik i djelo Marka Perkovića Thompsona koji je i ovog puta priredio "spektakl" došavši na motoru u pratnji 300-tinjak motorista, na što su vjereni fanovi reagirali pljeskom. Kao i svake godine, i ove je nastradao velik broj janjaca koji su se vrtjeli na ražnjevima, a kao što možemo vidjeti na fotografijama, nije nedostajalo ni uobičajenih parola, simbola te domoljubnih i inih tetovaža kojim su posjetitelji ukrasili tijela.
Veliki dernek uveličali su Niko Kovač, Ivica Mornar i šibenski biskup Ante Ivas, a da "specifične" atmosfere ne bi neodstajalo, Thompsonu će na koncertu društvo praviti glazbeni gosti, Mate Bulić i Željko Bebek.

Nisu zabilježeni veći incidenti (uhićene su samo tri osobe zbog isticanja ustaških simbola), a za to se pobrinuo velik broj policajaca koji su čak oformili i stožer u jednom od šatora.

Primjedbe

Popularni postovi