BISKUP IVAS POZVAO VJERNIKE NA KONKRETAN ANGAŽMAN U DRUŠTVU

Šibenski biskup napao vlast: Ne uvažava se mišljenje vjernika!


Šibenski biskup napao vlast: Ne uvažava se mišljenje vjernika!
Šibenski biskup Ante Ivas tijekom današnje homilije u franjevačkom samostanu u Visovcu je kritizirao vlast zbog usvajanja Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji u Saboru.
Upozorio je vjernike da u današnje vrijeme društvo njima nameće misao da je vjera privatna stvar. Oni je potvrdio da je vjera događaj koji se događa "u dubini ljudskog bića", ali i kazao da vjernici trebaju aktivno živjeti.
- "Hrvatska je sekularna država" čuje se često u javnosti ovih dana. Ne trebaju nam molitve ni blagoslovi, ni mise nam ne trebaju, jednako tako ni vjeronauk u školi misle neki danas u Hrvatskoj" - upozorio je biskup Ivas te krenuo na konkretnu kritiku poteza vlasti, piše index.
- Nedavni događaji u Hrvatskom saboru i izglasavanje zakona o Medicinski potpomognutoj oplodnji pokazuju kako se ne poštuje i ne uvažava mišljenje brojnih vjernika. Kršćanski stavovi se izruguju i proglašavaju nazadnima. Vjera jest osobni događaj, ali kršćani su dio hrvatskog društva te su odgovorni za narod i državu - kazao je Ivas te upozorio vjernike da je grijeh za kršćane da "stoje sa strane i gledaju kako se uništavaju vrednote i temelji vjere".
D.N.
Foto: CROPIX
www.dalmacijanews.com

Primjedbe

Popularni postovi