TINOLOVKA.NEWS PREDLAŽE MARKSIZAM KAO SUROGAT VJERONAUKA ZA NEVJERNIKE

Protagora, ekstremistička udruga za takozvanu zaštitu prava ireligioznih osoba ( ugroženi, a imaju premijera, predsjednika... ), ponovno je u svom elementu. Radi se o udruzi koju je Hrvatska po svojim ekstremističkim i štetnim stavovima odavno upoznala, no, kako ipak živimo u kakvoj-takvoj demokraciji tako ekstremi nisu rijetkost, ionako su svedeni na pet do šest posto, "Protagorijanaca" nema više od 0.00001 posto, no, imaju medijsku pozornost kao da udruga broji više od 15 članova, kao da ih je koliko i "novinara" Indexa. Dakle, šačica ekstremista pokrenula je kod Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu proces utvrđivanja diskriminacije učenika javnih i osnovnih škola koji ne pohađaju vjeronauk, a koji su jako diskriminirani s obzirom da su kod kuće tijekom vjeronauka ( ukoliko je vjeronauk prvi sat ) ili igraju igrice na mobitelima i računalima.  Sasvim sigurno da bi se za te učenike, koji imaju pravo ukoliko ne žele pohađati vjeronauk da ga ne pohađaju, trebalo pronaći adekvatni nadomjestak, recimo, ponovno uvođenje Marksizma u škole, šteta da se ljudi kulturno ne uzdignu.
Ponovimo, šačica ekstremista uputila je  Županijskom  državnom odvjetništvu u Zagrebu - "Zahtjev za mirno rješenje spora radi utvrđenja i sprječavanja daljnje diskriminacije učenika osnovnih škola koji ne pohađaju vjeronauk". Pohvalno je od njih što žele mirno rješene spora, zamislite što bi se dogodilo kada bi uputili zahtjev za nemirno rješenje spora, nih 15 puno bi postigli nasilnim riješavanjem takozvanog spora u svezi takozvane diskriminacije. - Diskriminacija je stavljanje u nepovoljniji položaj bilo koje osobe zbog njezine vjere, političkog ili drugog uvjerenja, ili pak razloga koji se smatra rasnom diskriminacijom u općem smislu riječi. Učenici koji ne žele odabrati (katolički) vjeronauk kao izborni predmet zbog svojih vjerskih, svjetonazorskih i/ili drugih uvjerenja stavljeni su u nepovoljniji položaj u odnosu na učenike koji pohađaju vjeronauk. Oni određeni broj sati provode u školi bez ikakvih odgojno-obrazovnih sadržaja. Ti su učenici, prema tome, diskriminirani u smislu Zakona o suzbijanju diskriminacije - stoji u zahtjevu šačice ekstremista.
"Protagorijanci" traže od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a to vam je inače resor Željka Jovanovića, zvanog ogledalo, da obveže nastavni plan i program koji bi bio alternativan vjeronauku te da se obveže osigurati provedbu tog nastavnog programa. Naš prijedlog je Marskizam, kao vrhunski stadij svih demokratskih društava.
Foto: Pixsell

Primjedbe

Popularni postovi