SVAKA KUĆA MOŽE BITI ELEKTRANA

Svaka kuća može biti elektrana

Zagreb, 18. srpnja 2012. - OPM Koncept, tvrtka Jana Matkovića, povratnika iz Njemačke, jedan je od predvodnika energetske renesanse u Hrvatskoj.

Hrvatska danas ima samo dvadesetak solarnih sustava za proizvodnju električne energije na tržištu, čija snaga se mjeri u desecima kilovata (kWh), a potencijal je golem. To je prepoznala i zagrebačka tvrtka OPM Koncept koja radi na 600 projekata diljem Hrvatske. OPM Koncept se bazirao na male sustave snage do 30 kWh, koji se postavljaju na krovove kuća ili na pomoćne objekte. Ova tvrtka, koju je 2009. osnovao Jan Matković, povratnik iz Njemačke, pionir je u sektoru.

Kako objašnjava Matković, tvrtki s tradicijom u našoj zemlji nema i ne može biti jer je hrvatsko tržište električne energije, pogotovo ono iz obnovljivih izvora, zaživjelo tek prošle godine. Tako je i njegova tvrtka prve dvije godine preživljavala s prihodom od nekoliko desetaka tisuća kuna, ali je 2011. završila sa 1,25 milijuna kuna. Očekivanja za ovu godinu kreću se na razini od više desetaka milijuna... [Poslovni.hr]

Autor: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Primjedbe

Popularni postovi