UDRUGE: POMAK, BENEDIKT, ZAVJET, NARENTA, HRVATSKA SLOGA... POZIVAJU NA AKCIJU ZA SMJENU MINISTRICE PUSIĆ

Udruga POMAK: Zoran Milanović i Vesna Pusić nisu dobili mandat da ponižavaju hrvatske žrtve

E-mail Ispis PDF
Poštovani i dragi prijatelji!
Sigurno Vam nije promaklo da je ovih dana minsitrica Republike Hrvatske, gospođa Vesna Pusić, uputila poziv ženama iz udruge "Sunčica" da se u znak solidarnosti sa svim žrtvama poredaju u prvom redu na "paradi ponosa" u Splitu. Kao što i sami znate ova parada se održava uz veliku medijsku potporu, a cilj joj je hrvatsko društvo prikazati kao netolerantno, te se ovom paradom izboriti za prava homoseksualnih osoba, kojih navodno nemaju u Republici Hrvatskoj.

Sama činjenica da homoseksualne osobe održavaju paradu ponosa, a ne paradu protesta, pokazuje da oni sebe ne smatraju nekim posebnim žrtvama, nego samo žele ukazati na to da su ponosni na svoju seksualnu orijentaciju.
Na drugoj pak strani se radi o zahtjevu da se konačno nešto učini za žrtve silovanja, za žene koje su pretrpile najveće zločine od strane jugokomunističke armade u vrijeme Domovisnkog rata. U tom kontekstu je nevjerojatno i ponižavajuće da gospođa minsitrica Pusić žrtve silovanih žena stavlja u istu ravan s navodnim žrtvama koje trpe osobe homoseksualne orijentacije.
>>Udruga udovica Domovinskog rata Vesni Pusić: 'Žaljenja je vrijedan nedostatak Vaše ljudske suosjećajnosti i političke korektnosti'
Ona svojim istupom ponižava svaku žrvu jugokomunističkog terora, pogotovu na bezobrazan način pljuje u lice ženama koje su jugoslavensko-srpski vojnici za rata i nakon rata masovno silovali i zlostavljali.
>>Vesna Pusić: 'Očekujem Žene u Domovinskom ratu na čelu Pridea'
Dragi prijatelji, naši branitelji su svojom žrtvom oslobodili Hrvatsku. svojom borbom su omogućili političarima da slobodno djeluju i da na kraju krajeva jako dobro žive od svojeg rada, koji nije uvijek u interesu hrvatskog naroda.  Upravo zbog te žrtve je danas opet neophodno da dignemo svoj glas u obrani prava žrtava Domovinskog rata, na koje hrvatski političari očigledno zaboravljaju ili čak i pljuju.
>>Udruga udovica Domovinskog rata Vesni Pusić: 'Žaljenja je vrijedan nedostatak Vaše ljudske suosjećajnosti i političke korektnosti'
Pozivamo Vas da se kao udruga ili pojedinci oglasite, da konačno kažete da je dosta ponižavanja i da se pridružite akciji za smjenu minsitrice Pusić.
Pridružite se našoj akciji slanja javnih poziva, mailova, otvorenih pisama Vladi Republike Hrvatske, posebno pak njezinom predsjedniku Zoranu Milanoviću. Pokažimo im da nismo spremni trpjeti svaki bezobrazluk i ponižavanje. Zoran Milanović i njegova koalicija nisu dobili povjerenje naroda da ponižavaju hrvatske žrtve, nego su dobili povjerenje naroda da državu i narod izvedu iz krize. Ovakve izjave njegovih ministara samo produbljuju podjele i pokazuju da oni nisu zreli ili voljni za odgovoran rad u interesu hrvatskog naroda.
>>Danko Anđelinović, djed Vesne Pusić, bio istaknuti pripadnik ORJUN-e i četničkog pokreta
Budimo kreativni i poduzetni, iskoristimo sva demokratska sredstva i pokažimo da nismo ni gluhi ni slijepi na uvrede od strane ministara.

Svojim glasom ili dopisom pokažimo solidarnost sa stvarnim žrtvama.

POMAK - udruga za aktivno oblikovanje demokracije i školovanje

Primjedbe

Popularni postovi