UDRUGA BENEDIKT POZIVA NA DOSTOJANSTVENO PONAŠANJE KAO ODGOVOR NA SVE PROVOKACIJE "POVORKE PONOSA"

Udruga Benedikt: Ne reagirati mržnjom i netrpeljivošću

Hrvatska udruga Benedikt, koja promiče kršćanska usmjerenja, večeras je pozvala Splićane da se na dan gay povorke u tom gradu, 9. lipnja ne okupljaju organizirano na Rivi i da ne reagiraju mržnjom prema onima koji će biti u povorci.

"Građani Splita ne smiju reagirati mržnjom i netrpeljivošću prema ljudima koji će biti u povorci te moraju pokazati kako imaju razumijevanja i za ljude koji ne dijele njihove vrijednosti i način života, te kako žive u skladu s kršćanskim i drugim vrijednostima na koje se pozivaju", navodi se u večerašnjem priopćenju splitske udruge Benedikt.
>>Ivica Ursić: Silovanje mozga
"Dostojanstvenim ponašanjem pokažimo da znamo odgovoriti na miran i uljudan način na sve provokacije društvenih skupina koje provode život koji nije u skladu s našim životnim stavovima i načinom života", naglašava udruga Benedikt.
Ta udruga smatra kako treba uvažavati "svaku osobu i njezin izbor pa i po pitanju seksualnosti, ali da homoseksualnost nije nešto što je za javno reklamiranje, jer to nije u skladu s tradicijom, kulturom i običajima hrvatskog društva, a posebno se ne uklapa u vjerska načela kršćanske religije kojoj pripada većina građana naše domovine".
Pozvavši Splićane da na dan gay povorke žive svoju svakodnevnicu i ne okupljaju se organizirano na Rivi gdje će biti gay parada, udruga Benedikt predlaže građanima Splita da toga dana sa svojim obiteljima odu na druga mjesta u gradu i okolici ili pak da ostanu u obiteljskom domu.


M.M.

Primjedbe

Popularni postovi