PARTIZANSKO "PRAVO NA OSVETU"

by Mario Profaca on Friday, June 22, 2012 at 3:08pm ·
Ne spominjući poimence stravičnu jamu Jazovku porad koje je kod Sošica na Žumberku, istovremeno misom zadušnicom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast vojnicima i civilima koje su partizani ubili tijekom II. svj. rata i nakon njega bacili u jamu, u prigodnom govoru na proslavi državnog praznika Dana antifašističke borbe, 22. lipnja 2012. govoreći o zločinima koji su počinjeni i od strane Titovih partizana predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović inaugurirao je novi "antifašistički" pojam - "pravo na osvetu".
To se zacijelo svidjelo predsjedniku Republike Hrvatske prof. dr. Ivi Josipoviću (koji je "i sam dijete partizana") kao i Milanovićevo prigodno meditiranje kako su u drugom svjetskom ratu i "zemlje članice antihitlerovske koalicije poubijale stotine tisuća civila, žena i djece, ali tada je to bilo opravdano". 
U izravnom TV prijenosu iz Brezovice Milanović je tu rečenicu izrekao točno u 11:59 sati, a na to je izravni prijenos prekinut radi redovnog emitiranja Dnevnika HTV1 u 12:00 sati, pa nismo čuli je li bilo još takvih velikih misli iz malog mozga.
 "Ne smijemo zanemariti ni ono loše u događajima 1940-ih godina. Ali Hrvatska je bila na pravoj strani, znamo da je bilo pravedno sudjelovati u antifašističkoj borbi. Ono što su partizani bili tada, to su naši branitelji bili 90-ih", nadahnuto je kazao i Ivo Josipović.
 Inline image 1
U skladu s Milanovićevim i Josipovićevim nadahnutim isticanjem analogije između antifašističke borbe i našeg domovinskog rata, nekom idiotu u Milanovićevoj vladi bi moglo pasti na pamet da u Ustav Republike Hrvatske valja unijeti "pravo na osvetu" kao ustavnu kategoriju.
Međutim, u tom slučaju bi valjalo obustaviti kazneni progon hrvatskih branitelja. Zato je razumljivo da vlada Milanovićeve "antifašističke" kukuriku koalicije još nije u saborsku proceduru uputila prijedlog uvođenja antifašističkog "prava na osvetu" u Ustav Republike Hrvatske, a kad će ne znamo.
_______________________
*) Bože mi prosti!

Mario Profaca

Primjedbe

Popularni postovi