KOJA JE VEZA INTERNACIONALNE LIGE HUMANISTA I DR. MILANA KUJUNDŽIĆA?

U politici se nemate pravo “vaditi” na NEZNANJE. Još gluplje se pravdati vlastitom NAIVNOŠĆU. Zato me nije toliko iznenadila stara vijest o pohodu dr. M. Kujundžića grobu poglavnika dr. Ante Pavelića, koliko sam bio šokiran također starom viješću o sudjelovanju dr. Kujundžića na sijelu Internacionalne lige humanista.

Evo te stare vijesti:

“Zagreb, 9. srpnja 2009. – Internacionalna liga humanista – liga za mir, dodijelila je jučer 8. srpnja 2009. godine u hotelu Antunović u Zagrebu, priznanja laureatima za 2008. godinu.
Dr.sc. Zvonku Biljeckom, predsjedniku Uprave Geofoto grupe, koji je na ovoj svečanosti proglašen „Humanistom desetljeća“ ovom je prilikom uručena Zlatna povelja „Philip Noel – Baker“ sa Plaketom i Značkom Internacionalne lige humanista.
Uz dr.sc. Biljeckog, laureatima su proglašeni te su nagrade primili i Mr.sc.dr.med. Vjekoslav Jeleč, specijalist neurokirurg i Prof. dr.sc. Milan Kujundžić, ravnatelj KB Dubrava.”
U toj vijesti, autor nas izvješćuje o nekim činjanicama iz povijesti ove promasonske organizacije:
“Internacionalna liga humanista je nezavisna organizacija koja okuplja ugledne poduzetnike, liječnike, znanstvenike, kulturne i javne osobe, vjerske dostojanstvenike te ostale članove koji se bore za načela humanosti. Liga je osnovana 1976. godine u Philadelphiji, a danas joj je sjedište u Sarajevu. Idejni začetnici su bili Ivan Supek, hrvatski akademik, Linus Pauling, jedini dvostruki nobelovac za kemiju i mir i njegova supruga Ava Pauling, Philip Noel – Baker, prvi predsjednik komiteta za razoružanje UN-a i dobitnik Nobelove nagrade za mir, Aurelio Peccei, predsjednik Rimskog kluba te Sophia Wadia, indijska književnica.
Ovogodišnjim laureatima priznanja je uručila Dr.Elisabeth Rehn, v.r., predsjednica Lige i izvjestiteljica UN-a za ljudska prava u bivšoj Jugoslaviji.”
Ali da druženje dr. M. Kujundžića s ILH-om, s kojim se još nije pohvalio za vrijeme ove kampanje, nije bilo slučajno, dokazuje slijedeća vijest koja potvrđuje da se dr. Kujundžić u međuvremenu upoznao s djelovanjem ILH-a, postao djelatni član, pače član Predsjedništva ILH i PREDSJEDNIK kOMITETA ZA HUMANIZAM ILH-a, te specijalni izaslanik predsjednice ILH, dr. Elisabet Rehn (???):
“Na kraju se skupu obratio i član predsjedništva ILH i predsjednika Komiteta za humanizam, specijalnog izaslanika predsjednice ILH Elizabet Rehn, prof. dr. Milan Kujundžić koji je, u prvom redu, mons. D’Erricu uputio iskrene čestitke za visoko odličje. Pojasnivši kako je lako raditi u lakim uvjetima, kazao je da je nuncija D’Errica Sveta Stolica slala u zemlje opterećene brojnim problemima i neriješenom sadašnjošću. “Kako bi Bosna i Hercegovina imala svijetlu budućnost Vi ste već svojim djelom svjedočili, što su narodi BiH prepoznali, a prepoznala je i Internacionalna liga humanista”, kazao je na kraju svečanosti g. Kujundžić”
Image

Od kada, kako i preko koga je na ‘ove prostore’ stigla Internacionalna liga humanista?
Početkom osamdesetih godina, fra Marko Oršolić i pokojni fra Petar Anđelović došli su u dodir s Internacionalnom ligom humanista, udrugom vrlo bliskom masonstvu, koju je 1974. u Dubrovniku osnovao Ivan Supek, a koja u svome članstvu ima 21. dobitnika Nobelove nagrade.

Mesić dodjeljuje odličje fra Petru Anđeloviću
Upravo zahvaljujući fra Marku Oršoliću ova je organizacija, na čelu koje je nekadašnja Finska ministrica vanjskih poslova Elizabeth Rehn i doživotni počasni predsjednik Stjepan Mesić, svoje središte premjestila u Sarajevo. (HRsvijet)

Interesantno je kako se za potrebe ove kampanje dr. M. Kujundžić predstavlja ISKLJUČIVO kao nacionalist. Sudjelovanje, pa i aktivno, u jednoj ovakovoj Internacionalnoj Ligi samo po sebi ne mora biti loše. Ali, ostavlja upitnik na činjenici da tzv. desnica unutar HDZ-a zapravo NE POZNAJE dr. M. Kujundžića. Ako je uspješno pod tepih gurnuo ovu vijest, ima li još takvih internacionalnih bisera u svojoj inače skromnoj biografiji kad je riječ o društveno-političkom angažmanu?

Primjedbe

Popularni postovi