KARAMARKO SE NADA POBJEDI U PRVOM KRUGU

Karamarko: Nadam se pobjedi u prvom krugu

'imperativ: graditi jedinstvo stranke'

Karamarko: Nadam se pobjedi u prvom krugu

'Kukuriku koalcija nas zbog svojeg načina vladanja naprosto gura u vlast, i sad je problem u nama (HDZ-u) da se što prije konsolidiramo i spremno dočekamo preuzimanje vlasti', kazao je pretendent na mjesto predsjednika HDZ-a, Tomislav Karamarko.
  • Autor: Hina|
  • Photo: Mladen Prenc |
  • Četvrtak, 17.05.2012 22:28
Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko je večeras u Splitu, odgovarajući na pitanja novinara, izjavio kako očekuje pobjedu za stranačkog predsjednika već u prvom krugu na izbornom Saboru HDZ-a u nedjelju 20. svibnja, te da će nakon tog Sabora 'imperativ biti graditi jedinstvo stranke'.
- Ako pobjedi netko drugi, smatrat ću da će HDZ biti manje kvalitetan nego što bio bio kad bih ja pobjedio, zato sam se i kandidirao za predsjednika stranke - rekao je Karamarko novinarima uoči večerašnjeg predstavljanja iza zatvorenih vrata svoje kandidature u splitskom Hotelu Park kojem je nazočilo više stotina posjetitelja.
Po Karamarkovim riječima bez obzira tko izgubi, a tko pobjedi, morat će se obračunati sa svojim egom i taštinom te krenuti dalje i 'dignuti HDZ iz loše situacije'.
- Kukuriku koalcija nas zbog svojeg načina vladanja naprosto gura u vlast, i sad je problem u nama (HDZ-u) da se što prije konsolidiramo i spremno dočekamo preuzimanje vlasti - kazao je Karamarko, napomenuvši kako sadašnja vlast nema ni viziju ni ideju te da je za 6 mjeseci od dolaska na vlast podigla PDV i napravila nekoliko stečajeva i to je, kako je rako, sve što su ponudili do sada.
Karamarko je opovrgnuo medijske napise da se nedavno sreo s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.
- Posjetio sam naše iseljenike u Njemačkoj i s njima razgovarao, ali s gospođom Merkel se nisam vidio - ustvrdio je Karamarko.
Na pitanje kako gleda na težak položaj Hrvata u BiH, Karamarko je istaknuo da u jednoj od 9 točaka svojih načela 'nove Hrvatske neovisnosti' obuhvaća dijasporu, a posebice Hrvate u BiH koji su ondje konstitutivni ali, kako je rekao, na papiru, jer su obespravljeni.
- BiH je domovina i Hrvata koji u njoj žive, ali mislim da Zagreb mora imati aktivniji stav sa susjednom i prijateljskom državom BiH i boriti se i zalagati da Hrvati u BiH napokon postanu ravnopravan narod - kazao je Karamarko.

Primjedbe

Popularni postovi