DANAS U ZAGREBU UTEMELJENA STRANKA "ZAVJET ZA HRVATSKU"

ZAVJET ZA HRVATSKU

General Marko Lukić: Dokazat ćemo da politika može biti poštena, domoljubna i europska

'Problem korupcije ne mogu riješiti političari koji su do grla umočeni u korupciju, već oni koji su branili zemlju i za nju stavili svoje živote na raspolaganje.'
Autor: Ivan Klarić
 
Danas će u dvorani Vatroslav Lisinski biti održan Sabor stranke naziva Zavjet za Hrvatsku. Sagledavajući sveukupnost društveno političkih odnosa kako u RH, regiji, EU, te općenito u svijetu, Zavjet za Hrvatsku je odlučna ponuditi nešto novo u političkom konglomeratu, što nadilazi rigidnost politike, a pogotovo politikantstva, te politiku kao factum, predstaviti kao moralnu i časnu činjenicu, kažu nam u Inicijativnom odboru ove stranke.

Politika nije privilegij, koji pojedincima treba omogućiti prednost, niti je centar za liječenje bolesnih i projeciranih ambicija, a pogotovo nije u svojoj ukupnosti neslijedna, ili barem danas to ne bi smjela biti. Politika je dostupna svima na različite načine, a profesionalni političari bi je posebno trebali shvaćati kao visokomoralan čin u službi čovjeku i svome narodu, kaže u razgovoru za PolitikuPlus general Marko Lukić, predsjednik Inicijativnog odbora nove političke stranke u Hrvatskoj.

- Kao hrvatski branitelji koji smo ispisivali slavne stranice hrvatske povijesti nismo očekivali da će se situacija u Hrvatskoj razvijati u ovom smjeru i moram reći da smo i više nego razočarani, kaže nam Lukić i nastavlja.

- U Hrvatskoj se dogodilo da gubitnici u ratu vode ovu zemlju u propast i mi želimo reći da je dosta toga. Moramo nešto napraviti, moramo pomoći ovoj zemlji jer su za nju mnogi dali svoje živote. Nažalost, u Hrvatskoj ništa nije kako treba. Mi smo razočarani desnicom koja ne nudi zajedništvo, koja je opterećena međusobnim sukobima i netrpeljivostima. S druge strane, ljevica, kao nasljednica komunista, na jugoslavensko-udbaški način želi upravljati ovom zemljom a mi to ne želimo, jasno će Lukić.

Stranka Zavjet za Hrvatsku proizlazi iz dugogodišnjeg rada braniteljske udruge kojoj su članovi hrvatski domoljubi i ratnici koji su za slobodu Hrvatske bili spremni dati i svoje živote.

- Naša stranka svim domoljubnim opcijama nudi suradnju. Sigurni smo da samo zajedništvom možemo izaći iz ove krize u koju su nas uvele političke elite koje su upravljale ovom zemljom, kaže nam Lukić i u jednom dahu nastavlja.

- Valjda je svima u Hrvatskoj jasno da problem korupcije ne mogu riješiti oni političari koji su do grla umočeni u korupciju. Problem korupcije, kao i sve probleme koje Hrvatska ima, mogu svakako riješiti oni koji su branili zemlju i za nju stavili svoje živote na raspolaganje, kaže Lukić koji je potom istaknuo neke do planova ove nove stranke.

- Planiramo formirati Nacionalni fond iz kojeg bi se pomagali naši najmlađi kako bi se uspješno školovali, ali i da bi nakon školovanja uspješno našli posao što sada, nažalost, nije slučaj. Drugo, namjeravamo sagrađanima ove zemlje, ali i Hrvatima iz dijaspore podignuti Hrvatsku, na jedan strateški, braniteljski način urediti zemlju. Nažalost, sve su političke elite do sada dokazal da nemaju - strategiju kako voditi ovu zemlju. Mi ćemo dokazati da politika može biti poštena, domoljubna i europska, naglasio jena kraju general Marko Lukić.

 

Primjedbe

Popularni postovi