A. SANADER JE BEZ OZBILJNOG PROTUKANDIDATA OSTAO NA ČELU SPLITSKO-DALMATINSKOG ŽO HDZ-a


Split: Ante Sanader i dalje na čelu županijskog HDZ-a! Split: Ante Sanader i dalje na čelu županijskog HDZ-a! Split: Ante Sanader i dalje na čelu županijskog HDZ-a!
 19Share
subota, 28.travnja 2012

Split: Ante Sanader i dalje na čelu županijskog HDZ-a!

 Kao što je bilo i očekivano, Ante Sanader ponovno je izabran za predsjednika HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. U hotelu Atrium glasalo je 335 izaslanika, a aktualni župan dobio je 210 glasova. Živko Nenadić, koji je već tri puta bio šef Županijskog odbora te stranke, dobio je 54 glas, a za Juraja Buzolića glasalo je 21 izaslanika. Nakon pobjede, Sanader je ponovio kako je ova skupština bila festival demokracije.
- Ponosan sam na članstvo, na nivo i dostojanstvo koje su pokazali. To je za svaku pohvalu, a najvažnije je da mi nastavljamo dalje zajedno. Mi smo stranka na vlasti, u Splitsko-dalmatinskoj županiji imamo najveći broj načelnika i gradonačelnika i taj rezultat je za svaku pohvalu - rekao je Sanader i podsjetio kako njegovu stranku očekuju pripreme za lokalne izbore.
Za optužbe Kristijana Petrica, koji je odustao od kandidature za šefa županijskog HDZ-a jer kaže kako ga je dočekao šalabahter s imenima onih za koje bi trebao glasovati, Sanader je rekao kako se onaj tko izgubi ima pravo ljutiti.
- Može se ljutiti, to je pravo svakoga, ali vidjeli ste i sami kakva je atmosfera bila ovdje danas. Na današnjoj skupštini nije bio ni jedan povišeni ton, a kamoli da je bilo nekakvih ozbiljnijih ekscesa - kazao je Sanader.
Kojem je nasljedniku Jadranke Kosor naklonjen nije htio detaljnije govoriti dok se ne konzultira sa svojim timom.
- Splitsko-dalmatinska županija je osnova HDZ-a, i naš stav mora se uvažavati u Zagrebu. Imamo najveći broj načelnika i gradonačelnika i oni su moja baza. Nakon što budem razgovarao s njima i nakon što moja baza odluči ,izaći ću s jedinstvenim stavom o tome kome smo naklonjeni. No, najvažnije je da i dalje ostanemo tim - zaključio je Sanader.
INES BRAJEVIĆ
Foto: CROPIX

Primjedbe

Popularni postovi