PRAVOSLAVNI POP PRIJETIO HRVATSKOM BRANITELJU I NOVINARU ŽELJKU HULJEVU



Knin, 23.ožujak.2012. Godine

Priopćenje za medije-svima

Na današnjem sastanku koordinacija braniteljskih udruga Grada Knina oštro je osudila napad i prijetnju smrću hrvatskom branitelju,dragovoljcu domovinskog rata gosp.Željku Huljevu.
 Iguman i German,Aleksandar Bogojević,predstojnik pravoslavnog manastira Krka na kulturnu najavu hrvatskog branitelja i novinara Željka Huljeva da zakažu sastanak za intervju,sa svojim je automobilom presreo vozilo u kojem je bio gosp.Huljev a na samom rubu provalije duboke preko 50.metara.
Igumanovo je vozilo nasuprot vozila gosp.Huljeva preprečilo put Huljevu ostavivši na svom vozilu  upaljenia duga svjetla i na taj način onemogućio obzirom da je bio sumrak vidljivost Huljevu.
Najprije ga izvrijeđao sa pogrdnim riječima „zlikovče“vrijeđajući mu nekulturno cijelu rodbinu i pitajući ga želili li dole(u provaliju)duboku preko 50.metara.
Huljev se nije opirao već ga je samo zamolio da skloni svoje vozilo da može proći na što je Iguman i dalje urlao i nastavio sa prijetnjama.
U jednom trenutku iguman je izvadio svoj mobitel i pozvao mlade bogoslove iz manastira Krka kako bi i Huljeva i njegovo vozilo gurnuli u provaliju.

Ovakav ispad mržnje i vrijeđanja na nacionalnoj osnovi  nije slučajan jer postoje fotografije Igumana Bogojevića na kojima je vidljivo da Iguman Aleksandar Bogojević orgija sa mladim bogoslovima uz alkohol i sa četničkom šajkačom na glavi i kokardom četničkog dinarskog odreda simbolom  četnika Momčila Đujića kojega su slavili u svojoj bogosloviji. Fotografije su autentične sa VHS kamere i datiraju od 21.10.2006.
Upravo je Huljev i želio kao novinar i hrvatski branitelj napraviti intervju sa igumanom i vidjeti o čemu se to radilo.
Ovdje ne samo da je bio ugrožen život hrvatskog branitelja već je ugrožena i novinarska sloboda pa upozoravamo sve mjerodavne hrvatske institucije i HND da promptno reagiraju i rasvijetle ovaj nemili slučaj.Bogojeviću ovo nije prvi izljev mržnje prema hrvatima jer su mediji već objavljivali kada je on sa svojim bogoslovima u pijanom stanju pjevao četničke pjesme i u jednom trenutku dohvatio do pola ispijenu bocu žestice i sa njom bacivši je razbio hrvatski državni grb koji je bio izvješen u lokalu na zidu,razbio ga i
izgazao nogam i popljuvao ga.
Nadamo se da će svi hrvatski mediji kao i nacionalna TV objaviti ovo priopćenje koordinacije braniteljskih udruga Grada Knina i pokazati da hrvatski mediji upravo za to i postoje da objektivno izvještavaju građane RH bez obzira o kom se radilo.
Očekujemo da MUP RH obavi sve radnje koje su potrebite u ovakvim slučajevima a da hrvatsko pravosuđe nastavi obradu nad ovim nemilim slučajem
Također očekujemo da se očituje i Vlada RH kao i ured predsjednika RH jer je upravo predsjednik RH Ivo Josipović 7.listopada 2010 godine (nedugo nakon razbijanja hrvatskog državnog grba) išao na poklon kod Aleksandra Bogojevića i rukovao se sa njim.


Koordinacija braniteljskih udruga grada

Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina
Predsjednik Ante Anić Kremić

Primjedbe

Popularni postovi