LETICA O 'DOGOVORENOM' RATU

Letica: U dogovoreni rat vjeruju samo retardirani
Da je rat Hrvatske i Srbije bio dogovoren, mogu tvrditi samo retardirani. Kakav je to dogovor nakon kojega je Hrvatska bila spaljena, a trećina teritorija okupirana – ističe Slaven Letica. Kaže da su te apsurdne tvrdnje nastale u radionici Mesić-Manolić i odgovaraju Srbima, jer onda nema njihove agresije. – To je povijesni revizionizam, a sjetimo se da je S. Mesić još 10-ak dana nakon pada Vukovara bio u Beogradu, kao vrhovni komandant zločinačke armade, pa mu te priče odgovaraju. Moglo bi se tek reći da je rat u Sloveniji, uvjetno nazvano bio dogovoren – misli Letica.
Drugi sudionik, Mate Granić ovo također drži mijenjanjem povijesti.
– Rat u RH bio je planirana agresija Miloševića, sa željom stvaranja Velike Srbije. Hrvatska je tada imala samo Sv. Oca i Aloisa Mocka za prijatelja, Njemačka se uključila od kolovoza 1991. – kaže.
Milošević je imao najbolje naoružanu vojsku, JNA, i logično je da je Franjo Tuđman i pregovarao i ratovao. – Znam, kao pregovarač, da se Tuđman od jeseni 1993. sve do kraja rata nije u četiri oka našao s Miloševićem – dodaje. Istina je, pak, da je bilo trgovanja naftom i oružjem, no u ratu u BiH, gdje je svatko sa svakim ratovao, a lokalni Bošnjaci i Hrvati plaćali su Srbima da bombardiraju one druge.
– O tomu što su Tuđman i Milošević razgovarali u Karađorđevu nema pravog svjedoka, ali je činjenica da je Srbija mjesec i pol poslije započela krvavi rat protiv RH – kaže Granić. (dai)

Primjedbe

Popularni postovi