KARAMARKO JE KRAJNJI CILJ MANIPULIRANJA WIKI LEAKS 'IZVJEŠĆIMA'


BIVŠI PREMIJER DEMANTIRA WIKILEAKS

Sanader: To su bajke! Prvo su pokušali s Angelom Merkel, a sada i s mafijom

Ivo Sanader odbacio je navode iz izvješća Stratfora i još jednom ponovio kako se iz politike povukao zbog slovenske blokade pregovora s Hrvatskom.
  • Autor: Dnevno.hr|
  • Četvrtak, 01.03.2012 11:56
Bivši premijer Ivo Sanader komentirao je danas novinarima Jutarnjeg lista tvrdnje analitičara globalne obavještajne tvrtke Stratfor koje je objavio Wikileaks o tome da su ga na ostavku 2009. godine natjerali pripadnici organiziranog kriminala. Sanader je takve navode u potpunosti odbacio.
- To su bajke. Prvo su pokušali s Angelom Merkel, a sada ovo. Takve stvari ne postoje u međunarodnoj politici - rekao je Sanader spomenutom dnevnom listu te je u nastavku još jednom ponovio kako se iz politike povukao zbog slovenske blokade pregovora s Hrvatskom.
- To je jedan i pravi razlog moje ostavke - zaključio je bivši premijer kojemu se sudi za više djela korupcije.
Viši analitičar Stratfora Marko Papić, kako smo već pisali, u najnovijim korespondencijama koje objavljuje Wikileaks, a u kojem on objašnjava stanje i veliki problem organiziranog kriminala u Hrvatskoj svojoj središnjici u SAD-u, naveo je kako je Sanader bio primoran na povlačenje iz politike zbog prijetnji mafije.
- Naš nam izvor kaže da je Ivo Sanader, hrvatski premijer, dao ostavku zbog organiziranog kriminala. U osnovi, imao je neki tekući posao s lukom Ploče, gdje bi Hrvatska trebala graditi LNG terminal. Povezao se s organiziranim kriminalom, a oni su mu rekli da bira: da se povuče iz politike ili će mu početi ubijati članove obitelji. Slijedio je njihove naredbe – izvijestio je Papić centralu Stratfora u Americi 17. rujna 2009. godine.

Zadnja Promjena: Četvrtak, 01.03.2012 11:56

Primjedbe

Popularni postovi