IVICA URSIĆ O RUŠENJU SAMOSTALNE I NEZAVISNE HRVATSKE

Ivica Ursić: Demontaža i rušenje samostalne i nezavisne Hrvatske

E-mail Ispis PDF
Midwest Steel Co., Inc. (Houston, Tx) je vodeća tvrtka u SAD za „demontažu i rušenje“ („dismantling and demolition“) različitih objekata. Na svojim se stranicama diče podatkom da su u samo jednom projektu „demontirali i srušili“ 17 milijuna funti (7.711.070 metričkih tona) materijala, a da se „nitko nije ozlijedio i da se nitko ni na šta nije žalio“.
Prigovora nije bilo. Svi zadovoljni. Valjda i sretni.

U Hrvatskoj je na djelu također veliki projekt „demontaže i rušenja“. Demontira se samostalna i nezavisna Hrvatska. Ruši se sve ono što bi Hrvatsku moglo održati nezavisnom i samostalnom.
Posao nije povjeren Midwest Steel Co. Inc. Obavljaju ga, po nalogu i pod nadzorom niza javnih i tajnih stranih agencija, fondacija i asocijacija, provjerene domaće snage. Snage koje čine razgranatu mrežu dobro izvježbanih i iskusnih timova i pojedinaca, dobro raspoređenih na javnoj sceni, dakle u politici, gospodarstvu, financijama, kulturi, medijima.
Tamo gdje treba.
Hrvatska počiva na svojim temeljima. To su Domoljublje, Obitelj i Crkva. Dovoljno je demontirati jedan od ova tri stupa i Hrvatska pada. Demontaža temeljnih stupova započela je 2000 godine. Na tom projektu uspješno se izmjenjuju dvije desetljećima uvježbavane ekipe. Cilj je demontirati nosive stupove i onda srušiti Hrvatsku.
>>Akademik Josip Pečarić: Stupidnu jugonostalgičarsku priču o ׳dobrom čoveku Slobi׳ treba svakodnevno ismijavati
Domoljublje se potkopava preko kriminalizacije Hrvatskog Obrambenog Rata, preko progona branitelja, sotonizacije Hrvata u BiH, izjednačavanja agresora i žrtve i medijskog linča svega što domoljubni stup čini čvrstim.
Obitelj se rastače dominantno putem medija, koji trivijalizacijom, besmislom, nemoralom i javnim promoviranjem zla, pokušavaju kapilarno iz dana u dan demontirati obitelj i rastočiti njezinu bit.
>>Prijedlozi zakona prije se šalju homoseksualnim udrugama nego saborskim zastupnicima!
>>Izjava HKLD-a: Ministar Ostojić obmanjuje javnost
Treći stup je Crkva, na koju se je oduvijek sustavno i bezuspješno atakiralo, i koja se sada „tretira“ novim metodama i tehnikama. Velikom produkcijom i agresivnom medijskom promocijom u javnost se ubrizgava niz „afera“ i „slučajeva“, u kojima su negativni likovi naravno svećenici. To je priprema terena za snažan udar kojim će se nastojati uzdrmati, možda čak i raspuknuti, taj vitalni stup na kojem Hrvatska počiva.
>>Msgr. Mile Bogović: Slučaj Dajla kao da je pisao Nečastivi
Taj snažni udar trebao je, po svemu sudeći, biti – „ukidanje ispovijedne tajne“. No, prema najnovijim vijestima, čini se da su eksperti za „demontažu i rušenja“ procijenili da je još rano za taj potez, pa iako je bio najavljen kao gotova stvar, biti će navodno povučen. Bolje reći odgoditi će se. Do prve naredne bolje prigode.
Razlog? Pa vjerojatno je procijenjeno da priprema nije bila adekvatna i da bi trebalo još na njoj poraditi. Dakle za očekivati je nove, još sofisticiranije predradnje, kako bi završni udarac bio što učinkovitiji.
Dakle, projekt „demontaže i rušenja“ Hrvatske ide dalje. Cilj je ostao isti i trajan je. Metode i tehnike su naravno promjenjive. Svježe snage, koje su sada na terenu, uvjerene su da će ono što su započele 2000 godine, a što su njihovi prethodnici uspješno nastavili do prije neki mjesec, kada se je obavila smjena na terenu, sada i dovršiti.
Sve što se događa, pa i ova priča oko ukidanja „ispovijedne tajne“, nije ništa iznenađujuće. To je samo jedna od tehnika kojom se želi ostvariti konačni cilj. Strani gospodari, naručitelji posla, stvorili su operativce koji na znaju za umor. Vrijedni su ali stupovi na kojima počiva Hrvatska pokazali su se čvršćim nego što su očekivali. I nije im lako.
>>Pritisak na crkvu: Država zakonom prisiljava svećenike na odavanje ispovjedne tajne
Oko nas se čuju zvukovi demontaže i rušenja no mi smo nažalost otupili. To nam je postalo normalno. A nije nas ni briga. Na koncu konca mi smo ekipama za „demontažu i rušenje“ izdali radnu dozvolu. Mi smo ih ovlastili za ono što oni tako marljivo provode. Mogli bismo biti zadovoljni, jer ne žale truda. Konačno netko radi svoj posao kako treba.
Baš kao što je to važno u Midwest Steel Co. Inc., tako je to važno i kod nas. Njima je bitno neka se nitko od njih ne ozlijedi i naravno za njih je najbitnije da se mi ni na šta ne žalimo.
Oni su čini se zdravi i veseli, a mi šutimo.
Kako stvari stoje svi su zadovoljni.
Osim Hrvatske.
Ali tko nju jadnicu bilo što i pita?



Ivica Ursić

Primjedbe

Popularni postovi