DIJASPORA PODUPIRE KARAMARKA ZA PREDSJEDNIKA HDZ

Sve je spremno za frankfurtski dvoboj Jadranke Kosor i Tomislava Karamarka u subotu. Približavanjem Izbornog Sabora HDZ dijaspora sve više dobija na značaju koji joj daju hadezeovi predsjednički kandidati. Nije to bez razloga. Naime, hadezeovci kažu kako će samo iz Njemačke na predstojećem saboru pravo glasa imat oko pedesetak izaslanika. To je lijep mamac za predsjedničke kandidate kojima bi glasovi iz dijaspore, ako bude tijesno, mogli i donijeti pobjedu. Zbog toga u Frankfurt za vikend sa otvorenim gardom stižu još uvijek aktualna predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i predsjednički kandidat Tomislav Karamarko.
Zanimljivo je da će dvojica ljutih predsjedničkih kandidata svoje predstavljanje imati u istoj zgradi CDU u središtu Frankfurta, a i termini će im se skoro podudarati. Organizatori predstavljanja kordinacija HDZ-a srednje Njemačke sa sigurnošću nam nisu mogli kazati tko će se predstaviti prije, a tko kasnije. Kako kažu, oni su u službi demokracije i ne žele biti slijepo vjerni niti jednom predsjedničkom kandidatu već svima omogućiti podjednako kvalitetno predstavljanje pa neka pobjedi tko je bolji.
Ljutiti su i na kolege iz koordinacije Baden Wurtemberg jer je nedavni predizborni nastup Jadranke Kosor u gradu mercedesa izazvao i te kako negativne konotacije među članovima i ograncima HDZ-a u Njemačkoj, koji su bili nezadovoljni što ih organizatorica skupa Štefica Madračević nije pozvala da nazoče susretu sa svojom predsjednicom, već sastanak održala iza njihovih leđa.
Također mnogi se bune što je to bio zatvoreni sastanak sa odabranim članovima HDZ-ove koordinacije Baden Wurtemberga i što na njemu nisu mogli nazočiti predstavnici medija. No, kada su mediji objavili informaciju kako Kosor nije u Stuttgartu boravila u sklopu redovite godišnje posjete svojim HDZ ovcima kao predsjednica stranke, već da je i održala svoj predizborni PR, Štefica Madračević, predsjednica HDZ-a Baden Wurtemberga, novinarima je jasno poručila:
- Sram vas bilo što to pišete, vi ste obićni plaćenici. Recite mi tko vas plaća? Lijepo sam vam kazala da je Jadranka Kosor bila kod nas u posjeti kao predsjednica stranke i da je taj skup dogovoren davno prije izborne utrke, a vi ne vjerujete i opet pišete po svome- kazala je više nego ogorčena predsjednica Madračević potpisanom autoru teksta, naglasivši kako se i predsjednica Kosor uzrujala naslovom u "Slobodnoj" koji je glasio: "Kosor unijela razdor među hrvatsku dijasporu", te zaključila kako su sve to jedne notorne laži i da joj je žao predsjednice Kosor koja ju je odmah ujutro nazvala na telefon i pročitala obične novinarske laži i podvale plasirane u Slobodnoj.
Zanimljivo je da se nitko od hadezeovaca nije ni ovom prigodom očitovao o pitanju koje je predsjednici stranke uoči putovanja postavio predsjednički protukandidat dr. Zdravko Milinović, jasno je upitavši tko će joj platiti put do Stuttgarta i zašto ako ide kao predsjednica stranke u posjet dijaspori ne bi na put povela i njega kao dopredsjednika.
Međutim svi oni koji se u dijaspori bave politikom bilo hrvatskom ili su pak angažirani u politici zemalja domaćina, između redaka mogu pročitati i vrlo lako shvatiti kako Kosorica sa ovakvim posjetama nastoji strogo ciljano samo pridobiti one hadezeovce iz dijaspore koji će imati pravo glasa na izbornom Saboru HDZ-a, te ih tako upotrijebiti kao značajan vjetar u leđa pobjede koju vrlo pažljivo planira. Mnogi u dijaspori, a posebno u Njemačkoj smatraju kako joj je Tomislav Karamarko glavni konkurent, jer su ga mnogi već prozvali favoritom dijaspore zbog njegove karizme i iskustva koje je stekao u politici i tajnim službama.
Da li će ga Kosorica uspjeti nadigrati u iseljeništvu, tek ostaje za vidjeti. Ovaj subotnji frankfurtski susret mogao bi biti i pokazatelj omjera snaga među hrvatskom dijasporom, koja je pomalo i sita Jadranke Kosor i njezinih gafova u stilu : "Kud Ivo tu i ja", pa joj tako i poručuju neka ide za Ivom kao što je i najavila.
Također, zamjeraju joj da kao vodeća osoba HDZ-a zajedno sa svojim bivšim šefom Ivom Sanaderom nije ništa posebno napravila za iseljeništvo, koje je neprestano držala u nekoj lažnoj nadi kao svojeg saveznika i taoca. A onda mu redovito kada je zagustilo okretala leđa, počevši od smanjenja zastupnika u Saboru, pa do nikakve pomoći na kulturnom planu i prezenatciji Hrvatske u prijateljskoj Njemačkoj, gdje je euro lobi vrlo značajan za našu zemlju, počevši od kancelarke Angele Merkela, pa do Klausa Petera Willscha, Olija Rehna i drugih značajnih europarlamentaraca, čija će nam pomoć i u budućnosti biti jako značajna.

Primjedbe

Popularni postovi