KOLIKO BI SELJAKA DANAS GLASOVALO ZA EU?

O svemu što danas proživljavaju mljekari, sutra stočari, preksutra voćari, o opasnostima i zamkama EU u samo predvečerje referenduma za ulazak Hrvatske u EU govorio je Marijan Bošnjak iz pokreta 'Jedino Hrvatska'.

 Njegove prognoze počele su se ostvarivati čak i prije našeg formalnog pristupanja članstvu EU.
- Hrvatske su političke elite svjesno žrtvovale hrvatske seljake kada su prihvatile da europske države neograničeno plasiraju svoje proizvode na naše tržište. Na žalost, najgore tek dolazi i to ne odmah nego tek nakon što prođe tzv. prijelazno razdoblje, kaže Bošnjak.
Uskoro i ostali na cestama
Na to sada upozoravaju i mljekari suočeni s 'bolnim rezovima' koalicijske Vlade. Međutim, uskoro će im se, prognozira Bošnjak, pridružiti i ostali poljoprivrednici.
U svojoj knjizi 'EU-Ne hvala!' kaže kako famozna europska Zajednička poljoprivredna politika (Common Agricultural Policy) nije ništa drugo nego sofisticirana i neizmjerno komplicirana muljaža. Prema njoj, primjerice, nizozemski seljaci dobiju četiri puta veće poticaje od rumunjskih.
- Ako proizvođač mlijeka u Francuskoj dobije puno veće poticaje od proizvođača mlijeka u Hrvatskoj, kako će hrvatski proizvođači biti konkurentni? Jednostavan odgovor je - nikako, smatra Bošnjak.
Tome nažalost već svjedoče mljekari. A nismo još ni ušli u EU. (dnevno.hr)

Primjedbe

Popularni postovi