PREDSTAVLJANJE SAVEZA ZA HRVATSKU U SPLITU

"Savez za Hrvatsku" koalicija je Hrvatske demokršćanske stranke, stranke Jedino Hrvatska i Akcije za bolju Hrvatsku.

Ove tri stranke čine sve da se i druge domoljubne stranke nađu na demokršćansko pravaškim načelima kao jedinom mogućem zalogu novog političkog puta. Ova koalicija drži da je u Hrvatskoj ponajprije potrebna promjena političkog stanja i politike koja se može označiti kao suverenistička.

Zakone je potrebno prilagoditi hrvatskim potrebama ne dovodeći u pitanje bilo koju međunarodnu suradnju koja ne bi bila štetna za hrvatske interese, kazao je na konferenciji za novinare čelnik koalicije prof. dr. Goran Dodig.

Naglašava da je Hrvatskoj potrebna suverenistička politika, i kad je u pitanju odnos s EU. U tom kontekstu ove stranke izričito se protive ulasku u EU. Koalicija smatra da oni koji govore o "bolnim" rezovima, a riječ je zapravo o otpuštanju radnika, smanjenju plaća i mirovina te dokidanju socijalnih prava, ne bi smjeli dobiti povjerenje građana.

Kao ni oni koji bi parcelizirali Hrvatsku u pet regija što bi po mišljenju članova koalicije "Savez za Hrvatsku" dovelo do cijepanja Hrvatske. Zalagat će se za cjeloviti suverenitet Hrvatske u zraku, na moru i na zemlji, socijalno osjetljivu državu, razvitak gospodarstva, reformu obrazovnog, mirovinskog i zdravstvenog sustava.

– Zdravlje za sve pod istim uvjetima, to je naša zdravstvena politika – poručuje prof. dr. Goran Dodig.

Maja Pejković Kaćanski VLM/vecernji.hr

Primjedbe

Popularni postovi