DODIG O PROGRAMU KOALICIJE 'SAVEZ ZA HRVATSKU'

Dodig o programu koalicije "Saveza za Hrvatsku"

HSavez za Hrvatskurvatska demokršćanska stranka, Akcija za bolju Hrvatsku i Jedino Hrvatska izlaze zajedno na izbore pod nazivom "Savez za Hrvatsku", kazao je na konferenciji za novinare čelnik HDS-a Goran Dodig.

"Hrvatska politička kriza izazvala je gospodarsku krizu zbog čega se moraju donijeti nova politička usmjerenja razvoja države. U ovoj koaliciji smatramo da birači trebaju prepoznati kako nam cilj nije karijera. Zbog toga predlažemo da se, prijeđemo li izborni prag, naši predstavnici izmjenjuju svake godine po jedan kako bi se vidjelo jesu li dovoljno učinili za birače. Na taj način ne bi imali ni mirovinu, ni ikakve privilegije, pa tako ne bi ni četiri godine živjeli od velike saborske plaće", kazao je Dodig.

Koalicija nije za ulazak u EU, kao ni za podjelu Hrvatske u pet regija jer "podjela povijesno nikad nije donosila dobro", a nije im prihvatljivo ni smanjenje javne potrošnje. "Uzimati od onih koji ionako imaju malo, a riječ je o umirovljenicima i radnicima, u najmanju ruku nije korektno. Mi kao demokršćani to smatramo zločinom", dodao je.

Iz koalicijskog programa izdvojio je prijedlog da gradonačelnici, odnosno načelnici manjih mjesta volontiraju na svojim dužnostima te ukidanje bolonjskog procesa jer smatraju kako današnji studenti manje znaju od svojih prethodnika, pa se tako "stvaraju nesposobni ljudi". "Potrebna nam je i reforma mirovinskog sustava jer nije normalno da umirovljenici koji su radili 40 godina u stare dane ne mogu živjeti od svoje mirovine", zaključio je Dodig.

To što se u osnovnim i srednjim školama ne uči o slavnoj vojno-redarstvenoj akciji "Oluji" koalicija smatra sramotom i opasnošću za budućnost, a glede zdravstva upozoravaju da ubuduće oni koji ne budu imali dovoljno novca neće imati ni prikladnu zdravstvenu skrb.

(hkv-Hina)

Primjedbe

Popularni postovi